Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Krakowskiej Pieczonej 1Kg Wiązów

4,92
13 opinii

Przyprawa do Kiełbasy Krakowskiej 1kg Przyprawa do Kiełbasy Krakowskiej Składniki: pieprz czarny, kminek, glukoza, wzmacniacz smaku - glutaminian monosodowy max 12%, czosnek, gałka muszkatołowa, kolendra, przeciwutleniacz - askorbinian sodu, sól spożywacza niejodowana, kardamon, aromat Kraj …

od 52,33 Najbliżej: 36 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Przyprawa do Kiełbasy Krakowskiej 1kg Przyprawa do Kiełbasy Krakowskiej Składniki: pieprz czarny, kminek, glukoza, wzmacniacz smaku - glutaminian monosodowy max 12%, czosnek, gałka muszkatołowa, kolendra, przeciwutleniacz - askorbinian sodu, sól spożywacza niejodowana, kardamon, aromat Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu kiełbasy krakowskiej Masa netto: 1 kg Produkt może zawierać: gorczycę, seler i sezam. Kompletna mieszanka przypraw do kiełbasy krakowskiej z nutą kolendry i kminku. Doskonale podkreśla smak i zapach kiełbasy krakowskiej. Pozostałe składniki mieszanki zapewniają odpowiednie wybarwienie i stabilność barwy. DAWKOWANIE: 8-10 g na 1 kg farszu lub wg uznania. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1174 kJ/ 280 kcal, Tłuszcz: 6,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3g, Węglowodany 34g, w tym cukry 15,0g, Błonnik 17,0g, Białko 13,0g, Sól 7,5g Kiełbasa Krakowska - Przykładowa receptura Receptura na 10 kg surowca: I Surowiec Wieprzowina kl. I 7,0 kg Wieprzowina kl. II 2,0 kg Wieprzowina kl. III 1,0 kg II Przyprawy i materiały pomocnicze 1) Peklosól 180g 2) Przyprawa Kiełbasa krakowska pieczona 90g lub według uznania 3) Zimna woda 0,25 l. 4) Osłonki białkowe o średnicy ø 55- 65 mm 1.) Peklowanie Wieprzowinę kl. I kroimy na kawałki o średnicy ok 5cm i mieszamy z peklosolą. Pozostałe surowce również mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzień w chłodnym miejscu. 2.) Rozdrabnianie wieprzowina kl. II – mielimy na sitko o otworach 8 mm zaś wieprzowina kl. III rozdrobniamy/mielimy na sitku o otworach 2,5/3 mm 3.) Mieszanie Mięso wieprzowe kl. III wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę. Następnie wszystko razem mieszamy dodając Przyprawę Kiełbasa krakowska pieczona 4.) Nadziewanie Nadziewać w osłonki białkowe. Osadzanie: Odstawiamy na dwie godziny. 5.) Wędzenie Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy. 6.) Parzenie W temp. 75 ‘C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 68-70 ‘C 7.) Studzenie Schładzamy powietrzem 8.) Wędzenie Wędzimy zimnym dymem Przyprawa do Kiełbasy Krakowskiej 1 kg PAKOWANIE: Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości. Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Rodzaj
  • Przyprawy do mięs
Waga (g)
  • 1000

Opinie Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Krakowskiej Pieczonej 1Kg Wiązów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,92 na podstawie 13 opinii
  • m...5
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    wedliny po dodaniu tego produktu sa wysmienite
  • e...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Zawsze wychodzi smaczna😊
  • bawol_ba
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    serdecznie poecam
  • ewelina
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobre
  • A...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.