Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Chłopskiej 1Kg Wiązów

Przyprawa do kiełbasy chłopskiej 1kg Przyprawa do Kiełbasy Chłopskiej 1kg Skład: czosnek, pieprz czarny, gorczyca biała, glukoza, wzmacniacz smaku - glutaminian monosodowy, sól spożywcza niejodowana, aromat Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu kiełbasy chłopskiej Masa …

od 59,10 Najbliżej: 36 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Przyprawa do kiełbasy chłopskiej 1kg Przyprawa do Kiełbasy Chłopskiej 1kg Skład: czosnek, pieprz czarny, gorczyca biała, glukoza, wzmacniacz smaku - glutaminian monosodowy, sól spożywcza niejodowana, aromat Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu kiełbasy chłopskiej Masa netto: 1 kg Produkt może zawierać: seler i sezam. Gotowa mieszanka smakowa na bazie przypraw naturalnych o charakterystycznym smaku z wyraźnie wyczuwalną nutą pieprzu czarnego oraz czosnku. Grubo mielony pieprz czarny, widoczny w kiełbasie podkreśla wyjątkowość tego produktu. DAWKOWANIE: 12 g na 1 kg farszu lub wg uznania. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1087 kJ/ 258 kcal, Tłuszcz: 2,32 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,46g, Węglowodany 43,56g, w tym cukry 13,7g, Błonnik 9,01g, Białko 11,09g, Sól 6,74g Receptura wyrobu - Kiełbasa Chłopska Przykładowa receptura na 10 kg surowca I . Surowiec Wieprzowina kl. I 3,0 kg Wieprzowina kl. II 6,0kg Wieprzowina kl. III 1,0 kg II .Przyprawy i materiały pomocnicze 1) Peklosól 180g 2) Przyprawa Kiełbasa chłopska 120g lub według uznania 3)Zimna woda 0,25 l. 4) Jelita wieprzowe 28 - 30 mm Sposób przygotowania 1. Peklowanie Poszczególne surowce pokrojone w kawałki mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzień w chłodnym miejscu. 2. Rozdrabnianie wieprzowina kl. I rozdrobniona na sitku o otworach mielenia 13 mm wieprzowina kl. II - rozdrobniona na sitku o otworach mielenia 8 mm wieprzowina kl. III rozdrobniona na sitku o otworach mielenia 2,5-3 mm 3. Mieszanie Mięso wieprzowe kl. III wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę. Następnie wszystko razem mieszamy dodając Przyprawę Kiełbasa Chłopska. 4. Nadziewanie Nadziewać w jelita wieprzowe 28 - 30 mm 5. Osadzanie Odstawiamy na 2 godziny 6. Wędzenie Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy. 7. Parzenie W temp. 75 st.C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70-72 st.C 8. Studzenie Studzenie zimną wodą Przyprawa do Kiełbasy Chłopskiej 1 kg PAKOWANIE: Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości. Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Rodzaj
  • Przyprawy do mięs
Waga (g)
  • 1000

Opinie Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Chłopskiej 1Kg Wiązów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 3 opinie
  • z...i
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    bardzo dobry
  • d...2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • j...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.