Dary Natury Czubryca zielona 30g Wejherowo

Czubryca zielona - naturalna przyprawa bez chemii od Dary Natury Czubryca zielona, czyli cząber górski to doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna w kuchni bułgarskiej. Służy głównie do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup. To naturalna czubryca bez chemii …

od 5,13 Najbliżej: 30 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Czubryca zielona - naturalna przyprawa bez chemii od Dary Natury Czubryca zielona, czyli cząber górski to doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna w kuchni bułgarskiej. Służy głównie do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup. To naturalna czubryca bez chemii i konserwantów. Wspomaga pracę wątroby, chroni ją i działa żółciopędnie. Do czego używać czubrycy? Czubryca to bardzo popularna przyprawa do dań ciężkich, tłustych. Ale nie tylko! Do czego możesz stosować czubrycę? poprawi smak potraw z roślin strączkowych idealnie podkreśli smak ciężkich, tłustych dań mięsnych świetna przyprawa do gołąbków, rolad znakomicie nadaje się do pizzy możesz posypać nią spaghetti - będzie znacznie pyszniejsze! czubryca to super przyprawa do ryb, warzyw i zapiekanek świetnie komponuje się z sosami majonezowymi Czubryca zielona - jakie ma właściwości? Czubryca, poza walorami smakowymi, ma także bardzo znaczące właściwości zdrowotne. Jakie? Zobaczmy. dodawana jest do dań tłustych, bo znakomicie wspiera pracę wątroby działa żółciopędnie chroni komórki wątroby i osłania ją poprawia trawienie poprzez zwiększenie wydzielania soków żołądkowych zawiera witaminę C poprawia odporność na bakterie i wirusy poprzez zawartość flawonoidów i garbników Czubryca Dary Natury - dodatkowe informacje Składniki: cząber górski 40, oregano, lubczyk, czosnek, natka pietruszki (w różnych proporcjach). Zawartość: 30 gram. Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk Przepis z czubrycą: Muffinkowe pizze Składniki na ciasto: mąka tortowa (300 g) drożdże (30 g) mleko (125 ml) cukier (1 g) papryka czerwona (1 sztuka) pieczarki (8 sztuk) papryka żółta (1 sztuka) ser gouda (100 g) ketchup (100 g) szczypta oregano, bazylia, czubryca, papryka mielona (po 1 szczypcie) Sposób przygotowania: 3 szklanki mąki wsypujemy do miski robimy wgłębienie i wlewamy letnie mleko z cukrem. Drożdże kruszymy do mleka i ręką mieszamy do rozpuszczenia. Delikatnie mieszamy z mąką, robimy zaczyn taki . Zostawiamy pod ściereczką na 25 minut. Wyrabiamy ciasto i znowu zostawiamy na 20 minut do wyrośnięcia Kokilki natłuszczamy oliwą , ciasto dzielimy na 8 porcji. oblepiamy kokilkę z dołu do góry . Sos wyjmujemy łyżką ze słoika i wkładamy do każdej kokilki dokładnie smarując całe ciasto . Pokrojone pieczarki wkładamy w ciasto oraz paprykę czerwoną i żółtą pokrojona drobno. Posypujemy ziołami i do pieca na 15 minut. Jak ciasto wyrośnie kładziemy po plastrze sera i trzymamy do rozpuszczenia :)

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dary Natury
Waga (g)
  • 30
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów
Dystrybucja
  • None