Bio Planet migdały blanszowane bio 100g Wasilków

4,73
13 opinii

Ekologiczne migdały BIO Planet - szybka przekąska i składnik wytrawnych dań! Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Są lubiane jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy. Świetne jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, …

od 11,87 Najbliżej: 12 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Ekologiczne migdały BIO Planet - szybka przekąska i składnik wytrawnych dań! Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Są lubiane jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy. Świetne jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli do porannej owsianki, znakomicie pasują również do likierów i nalewek owocowych. Migdały blanszowane BIO Planet pochodzą z ekologicznych upraw, zielonych i czystych. Możesz z nich samodzielnie przyrządzić mleczko migdałowe np. dla niemowląt lub zmielić na mączkę jako dodatek do kleików i ciast. BIO blanszowane migdały - produkt doskonały Stosujesz w kuchni migdały? Postaw na ich wersję ekologiczną, z certyfikatem BIO. Dlaczego to takie ważne? Przede wszystkim owoce migdałowca, z których pochodzą ekologiczne migdały, rosły na uprawach ekologicznych, które podlegają ścisłej kontroli i spełniają najwyższe standardy rolnictwa ekologicznego. Nie zawierają pestycydów i herbicydów, są w 100% ekologiczne, bez chemii i sztucznych dodatków, posiadają certyfikat BIO, który potwierdza ich najwyższą jakość. Możesz je stosować bezpiecznie i jeść, delektując się pysznym smakiem, bez żadnych obaw o ich zawartość! Migdały blanszowane w kuchni bardzo znane Do czego stosować migdały blanszowane? Przede wszystkim to pyszna i pożywna przekąska na surowo. Umili Tobie krótką przerwę w pracy czy szkole, da się schrupać podczas rodzinnej wycieczki czy spaceru! A kiedy z niej wrócisz i zechcesz przygotować pyszne jedzonko czy deser dla wszystkich, nie chowaj migdałów do szafki, tylko wykorzystaj je! Do czego? Podpowiadamy. Migdały to pyszny dodatek do sałatek, wzmacniający ich smak, gniecione migdały to super panierka do ryb i mięs, idealny dodatek do porannego musli i deserów, możesz przygotować z nich pyszny krem migdałowy, świetne do likierów i nalewek! Właściwości odżywcze migdałów Migdały zawierają: potas niezbędny do utrzymania prawidłowych funkcji mięśni, w tym mięśnia sercowego, cynk - obniża cholesterol, poprawia przyswajanie witamin, witaminę E, która obniża ciśnienie, wzmacnia naczynia krwionośne, żelazo pełni ważną funkcję w transporcie tlenu do komórek, kwas foliowy działa krwiotwórczo i jest ważny dla kobiet w ciąży, miedź pomaga utrzymać zdrowe kości, a także umożliwia tworzenie czerwonych krwinek, magnez wpływa na przewodnictwo nerwowe i układ sercowo-naczyniowy, błonnik usprawnia działanie układu pokarmowego, głównie jelit. Migdały blanszowane - dodatkowe informacje Składniki: migdały blanszowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) Uwaga: w opakowaniu mogą znajdować się śladowe ilości migdałów gorzkich. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal; Tłuszcz - 54 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g; Węglowodany - 5,4 g w tym cukry - 4,8 g; Białko - 22 g; Sól - 0 g Informacja alergenna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Szczegóły: Kraj producenta: Polska; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; PRODUKT WEGETARIAŃSKI Zawartość opakowania: 100 g., 350 g., lub 1000 g. Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno Certyfikat Nr PL-EKO-07 07904 Przepis na danie z migdałami Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak przygotować pyszne migdałowe śnieżne kule! :) Migdałowe śnieżne kule Składniki 250 g mąki orkiszowej 100 g migdałów blanszowanych, zmielonych 210 g margaryny bezmlecznej, schłodzonej 50 g drobnego cukru trzcinowego szczypta soli morskiej 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii lub z migdałów cukier puder do posypania Przygotowanie Mąkę przesiać najlepiej na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier, pokrojoną w „piórka zimną margarynę bezmleczną, oraz zmielone migdały. Wszystkie składniki posiekać nożem, a gdy się połączą zagnieść gładkie i pulchne, kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 kule, zawinąć szczelnie w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 180°C, termoobieg. Płaską blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Schłodzone, kruche ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, odrywać od kuli kawałki ciasta, wytoczyć kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na przygotowaną blachę, jedna obok drugiej, zachowując niewielkie odstępy. Piec ok. 15 min, będą tylko lekko zrumienione (bardziej od spodu). Wyjąć z piekarnika od razu ostrożnie przekładać na talerz posypując szczodrze cukrem pudrem.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Bio Planet
Rodzaj
  • Migdały
Waga (g)
  • 100
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 6
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera laktozy
  • Nie zawiera oleju palmowego
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Certyfikat
  • Bio
Dystrybucja
  • None

Opinie Bio Planet migdały blanszowane bio 100g Wasilków

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,73 na podstawie 13 opinii
  • Szczepan
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry produkt
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • p...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Smaczne i drowe
  • Użytkownik Ceneo
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    super przekąska
  • Kuba
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • k...4
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.