Zestaw do robienia Pizzy NAPOLEON Warszawa

Ciesz się wyjątkowym smakiem domowej pizzy. Wykorzystaj gotowy zestaw do przygotowania wyśmienitej włoskiej pizzy w domowych warunkach a zachwycisz swoich gości smakiem jak z włoskiej pizzerii. Zestaw zawiera mąkę do pizzy z suchymi drożdżami, passatę i mieszankę ziół, które nadadzą odpowiedniego …

od 89,99 Najbliżej: 7,6 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Ciesz się wyjątkowym smakiem domowej pizzy. Wykorzystaj gotowy zestaw do przygotowania wyśmienitej włoskiej pizzy w domowych warunkach a zachwycisz swoich gości smakiem jak z włoskiej pizzerii. Zestaw zawiera mąkę do pizzy z suchymi drożdżami, passatę i mieszankę ziół, które nadadzą odpowiedniego smaku i wyrazistości - sukces gwarantowany. Udekoruj przygotowane ciasto swoimi ulubionymi dodatkami lub zainspiruj się jednym z dołączonych przepisów. Skład • Przyprawa do pizzy: sól / przyprawy (papryka słodka, chili, pieprz) / zioła (14% oregano, czosnek, 5% tymianek) / warzywa (płatki papryki). • Sos pomidorowy: pomidory (kraj pochodzenia: Włochy) / sól / regulator kwasowości: kwas cytrynowy. • Mieszanka ciasta na pizzę: mąka PSZENNA typu 00 / 1,5% naturalne suche drożdże (Saccharomyces cerevisae, emulgator: E491) / naturalny zakwas PSZENNY. Produkt może zawierać śladowe ilości SOJI i GORCZYCY. Przygotowanie ciasta na pizze • Potrzebne składniki: 500g mieszanki ciasta do pizzy, passata, mieszanka ziół, 300 ml letniej wody, 3 łyżki oleju, łyżeczka soli. • Przygotowanie: mieszankę ciasta przełóż do dużej miski. Dodaj sól i 3 łyżki oleju (20g), delikatnie wymieszaj. Wlej 300 ml letniej wody i zagnieć na gładkie ciasto (ok.10 minut). Ciasto przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce (25-30°C ) na 45 minut. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość 1 cm, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na kolejne 45 minut. Pieczenie na grillu Rozgrzej kamień do pizzy Napoleon w grillu do temperatury min. 300°C. Pamiętaj aby utrzymać temperaturę grilla ok. 20 minut, aby kamień był dobrze wygrzany. Przełóż przygotowaną pizzę z dodatkami na rozgrzany kamień i zamknij grilla. Wyłącz palniki bezpośrednio pod kamieniem, pozostawiając palniki boczne włączone. Piecz pizzę ok. 4-6 minut do momentu aż spód będzie zarumieniony a wierzch lekko przypieczony. Porada 1. Wykorzystaj „Szpatułę do pizzy Napoleon” do włożenia i wyjęcia pizzy z grilla , pamiętaj o oprószeniu szpatuły mąką by zapobiec przyklejeniu się ciasta. Porada 2: Wykorzystaj akcesorium „Piec do pieczenia pizzy Napoleon” a uzyskasz jeszcze lepszy efekt wypieczenia. Porada 3: Wykorzystaj palnik do rożna w grillu Napoloen w celu szybszego przypieczenia wierzchu pizzy , włączając go na 3-4 minuty przed końcem pieczenia. Pieczenie w piekarniku Rozgrzej piekarnik do 220°C. Ciasto posmaruj passatą i posyp mieszanką ziół. Piecz w piekarniku przez 15 minut. Następnie dodaj do pizzy świeże dodatki i piecz przez kolejne 5-10 minut. Warunki przechowywania Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, z dala od źródła ciepła. Sos pomidorowy po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni. Mąki i ciasta nie są przeznaczone do spożycia na surowo i zawsze muszą być dobrze podgrzane przed spożyciem. Wartości odżywcze w 100g • Sos pomidorowy: Energia 112 kJ (26 kcal) / Tłuszcz 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g / Węglowodany 4,5 g w tym cukry 4,5 g / Białko 1,2 g / Sól 0,3 g • Mieszanka ciasta na pizze: Energia 1436 kJ (339 kcal) / Tłuszcz 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g / Węglowodany 70 g w tym cukry 1,2 g / Białko 11 g / Sól 0,01 g Producent: Bickery Food Group B.V., Postbus 433, 1200 AK Hilversum – NL, BBQ@bickery.nl, +31 (0)35 656 0244. Importer: NGP Sp. z o.o. , ul. Św. Marcin 29/8, 61-806 Poznań.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Napoleon