Zdjęcie Soligrano Mieszanka Do Wypieku Chleba Pszenno Żytniego Bio 500g - Warszawa

Soligrano Mieszanka Do Wypieku Chleba Pszenno Żytniego Bio 500g Warszawa

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA PSZENNO - ŻYTNIEGO BIO 500 g - SOLIGRANO Stworzone ze starannie wyselekcjonowanych, pochodzących z certyfikowanych ekologicznych upraw składników mieszanki do wypieku chleba od Soligrano to znakomita baza dla pysznych i zdrowych domowych wypieków. Mąki pszenna i żytnia …

Ostatnia znana cena: 10,87 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA PSZENNO - ŻYTNIEGO BIO 500 g - SOLIGRANO Stworzone ze starannie wyselekcjonowanych, pochodzących z certyfikowanych ekologicznych upraw składników mieszanki do wypieku chleba od Soligrano to znakomita baza dla pysznych i zdrowych domowych wypieków. Mąki pszenna i żytnia stanowią wartościowe źródło dodających energii węglowodanów, wspierającego pracę układu pokarmowego, poprawiającego perystaltykę jelit, sycącego i mogącego wspomagać odchudzanie błonnika, a także wpływających na kondycję włosów, skóry i paznokci witamin z grupy B. Siemię lniane oraz słonecznik dostarczają niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, zakwas żytni zapewnia zaś lepszą wchłanialność składników odżywczych oraz podnosi walory antyoksydacyjne produktu. SKŁADNIKI mąka PSZENNA typ 500* (59%), mąka ŻYTNIA typ 720* (30%), siemię lniane* (3%), słonecznik* (3%), zakwas ŻYTNI* (3%), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny). WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU W 100 gWartość energetyczna -1485 kJ/351 kcalTłuszcz - 3,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g Węglowodany - 68 g - w tym cukry - 1,1 gBłonnik - 3,9 gBiałko - 9,0 g Sól - 2,0 g SPOSÓB UŻYCIA1. Do miski dodać 20 g świeżych drożdży, następnie dolać 350 ml letniej wody i dokładnie wymieszać.2. Wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba.3. Wymieszać składniki, nasmarować olejem formę do wypieku (25 x 12 x 8 cm)4. Uformować masę, włożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (podwojenia objętości).5. Wstawić formę do rozgrzanego piekarnika do temperatury 200 - 220 °C, następnie piec przez 40 - 50 minut, do momentu powstania ciemnobrązowej skórki. MASA NETTO: 500 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie. Producent - nazwa i adres: SOLIGRANO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, SPÓŁKA KOMANDYTOWA, WROCŁAWSKA 20, 95-082 DOBROŃ DUŻY

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Soligrano
Waga (g)
  • 500
Cechy
  • Produkt ekologiczny