Manuka Health Miód Manuka MGO 30+ 250g Warszawa

4,82
17 opinii

Miód nektarowy Manuka MGO 30+ to produkt zawierający methylglyoxal w ilości powyżej 30 mg/kg. Miód ten zaliczany jest do miodów surowych tzn. zachowujących maksymalną ilość pierwotnych składników. Odkąd zaobserwowano, że spożywanie miodu Manuka niesie za sobą pewne korzyści, przeprowadzono wiele …

od 71 Najbliżej: 6,4 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Miód nektarowy Manuka MGO 30+ to produkt zawierający methylglyoxal w ilości powyżej 30 mg/kg. Miód ten zaliczany jest do miodów surowych tzn. zachowujących maksymalną ilość pierwotnych składników. Odkąd zaobserwowano, że spożywanie miodu Manuka niesie za sobą pewne korzyści, przeprowadzono wiele badań, które zaowocowały odkryciem substancji o nazwie methylglyoxal (w skrócie MGO). Związek ten posiada silne właściwości lecznicze i prozdrowotne. Zauważono, że występuje on w miodach Manuka w znacznych ilościach, niespotykanych w żadnym innym produkcie spożywczym. Miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Właściwości miodu Manuka: działa korzystnie na układ oddechowy, przynosi ulgę w dolegliwościach związanych z przewodem pokarmowym, działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie, przyspiesza gojenie się ran. Miody Manuka charakteryzują się: odpowiednim zakresem przewodności właściwej, wyjątkowym smakiem określanym jako mineralny, lekko gorzkim; silnie aromatycznym zapachem z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka orasz składników aktywnych, w tym MGO. Skąd pochodzi miód Manuka? Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium . Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Miód może stanowić również zamiennik substancji słodzących. Tabela wartości odżywczych: Wartość odżywcza w 100 g w 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 335 kcal 210 kJ / 50 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0 g 0 g Sól 0,03 g 0 g Methylglyoxal >3 mg >0,45 mg *15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajdują się ok 17 porcji. Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Manuka Health
Rodzaj
  • Nektarowe
Waga (g)
  • 250
Cechy
  • Nie zawiera substancji zbrylających
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Typ produktu
  • Miód

Opinie Manuka Health Miód Manuka MGO 30+ 250g Warszawa

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,82 na podstawie 17 opinii
  • b...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ok
    • aromat
    • cena
    • jakość
    • smak
  • b...a
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    OK
    • cena
    • jakość
  • Użytkownik Ceneo
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • Marta
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • Radosław
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.