Health New Zealand Limited Miód Nektarowy Manuka Mgo 100+ W Saszetce 5G 12 Szt Warszawa

Opis Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Miód Manuka MGO 100+ zamknięty w wygodnych …

od 50 Najbliżej: 6,4 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Opis Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Miód Manuka MGO 100+ zamknięty w wygodnych do zabrania saszetkach. Praktyczny dla osób żyjących w biegu, chcących mieć swój ulubiony miód zawsze pod ręką. Etykieta Miód Nektarowy Manuka MGO 100+ w saszetce 5 g (nawet do 179,7 mg/kg MGO) 12 szt Składniki: miód z krzewu Manuka 100%. Miód zawiera methylglyoxal w ilości 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach manuka). Sposób użycia: przełam saszetkę w połowie i wyciśnij miód. Sposób przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, poniżej 25°C. Miód Nektarowy Manuka MGO™ 100+ w saszetkach (nawet do 179,7 mg/kg MGO) Wartość odżywcza w 100 g w 5 g Wartość energetyczna 1400 kJ/ 335 kcal 70 kJ/ 17 kcal Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g 0 g 0 g Węglowodany - w tym cukry 82,1 g 82,1 g 4,1 g 4,1 g Białko 0,3 g 0,02 g Sól Zawiera znikome ilości Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia. Bezpośredni importer i dystrybutor: Propharma Sp. z o.o.Masa netto: 60 g (12 saszetek) Więcej informacji o miodzie Manuka Naukowo potwierdzone ilości MGO™ Przez długi czas charakterystyka miodu Manuka była rozpoznawana i mierzona z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach, a prawdziwe źródło wyjątkowości miodu Manuka pozostawało nieznane przez niemal 15 lat. Dopiero w 2008 r. grupa naukowców kierowana profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech, przeprowadziła badania, dzięki którym dzisiaj możemy badać jakość miodu Manuka z prawdziwie naukową precyzją. „Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008(zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku: oryginalny tekst w języku angielskim, rozmowa z prof. Henle w języku polskim) Te same badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jedynym jak dotąd produktem spożywczym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach wynosi średnio 3,1 mg/kg. Profesor Thomas Henle zaleca spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+). Produkt Methylglyoxal, mg/kg Miód Manuka 30-800+ Inne miody 0-10 Inne produkty żywnościowe 0-50 Więcej informacji o miodzie Manuka: Methylglyoxal i inne źródła aktywności miodu Gwarancje jakości Rekomendacje Klientów w niezależnym serwisie Opineo.pl

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Manuka Health
Rodzaj
  • Nektarowe
Waga (g)
  • 5