Asahi Sl 5L Warszawa

Asahi SL jest regulatorem wzrostu, w formie cieczy do rozcieńczania wodą, wpływającym na wyższe plonowanie oraz polepszenie jakości plonów. Zastosowanie środka jest wskazane w warunkach stresowych, nie sprzyjających wzrostowi roślin np. susza, przymrozki i po posadzeniu lub w przypadku uszkodzenia …

od 555 Najbliżej: 46 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Asahi SL jest regulatorem wzrostu, w formie cieczy do rozcieńczania wodą, wpływającym na wyższe plonowanie oraz polepszenie jakości plonów. Zastosowanie środka jest wskazane w warunkach stresowych, nie sprzyjających wzrostowi roślin np. susza, przymrozki i po posadzeniu lub w przypadku uszkodzenia roślin np. środkami ochrony roślin lub nawozami. Środek Asahi SL stosuje się używając opryskiwaczy polowych i sadowniczych. Zalety: Asahi SL gwarantuje optymalne warunki wzrostu od początku sezonu wegetacyjnego przygotowuje rośliny do ewentualnych stresów wpływa na rozwój wegetatywny warzyw bierze udział w rozwoju generatywnym: zawiązywanie kwiatów, zawiązywanie owoców efektywnie wspomaga wykorzystanie nawozów pozakorzeniowych Substancja Aktywna para-nitrofenolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) – 0,3% (3 g w 1 litrze środka), orto-nitrofenolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) – 0,2% (2 g w 1 litrze środka), 5-nitrogwajakolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) – 0,1% (1 g w 1 litrze środka). Zakres Działania Uprawa Maksymalna/ zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania Termin stosowania Maksymalna liczba zabiegów ROŚLINY ROLNICZE Pszenica ozima 0,6 l/ha Stosować od początku fazy krzewienia do końcowej fazy nabrzmiewania pochwy liściowej 2 (co 20-50 dni) Burak cukrowy Stosować od fazy dwóch liści właściwych do fazy, gdy korzeń osiąga wielkość wymaganą do zbioru 4 (co 7-30 dni) Rzepak ozimy Stosować od początku wydłużania pędu do końca fazy kwitnienia 2 (co 30-60 dni) Kukurydza Stosować od fazy 4-go liścia do fazy gdy kwitnie górna i dolna część wiechy, a znamiona słupków na kolbach są całkowicie wykształcone 2 (co 14-21 dni) Ziemniak 0,5 l/ha Stosować od początku zakrywania międzyrzędzi do końca fazy kwitnienia pierwszego kwiatostanu 4 (co 7 dni) Marchew Stosować od fazy drugiego liścia do fazy, gdy korzenie osiągną 50% typowej średnicy 3 (co 7-30 dni) Pomidor (w gruncie) Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia właściwego na pędzie głównym do fazy, gdy 10% owoców uzyskuje typową barwę 5 (co 5 dni) ROŚLINY WARZYWNE Ogórek (w gruncie) 0,6 l/ha Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia właściwego na pędzie głównym do fazy, gdy piąty owoc na pędzie głównym osiąga typowy kształt wielkość zbiorczą 3 (co 7 dni) ROŚLINY SADOWNICZE Jabłoń 0,6 l/ha Stosować od fazy widocznych pąków kwiatowych do fazy, gdy owoc osiąga połowę typowej wielkości 3 (co 7-14 dni) Wiśnia Stosować od fazy, gdy pierwsze kwiaty są otwarte do fazy, gdy owoc osiąga ok 90% typowej wielkości 3 (co 7-14 dni) Czarna porzeczka Stosować od fazy rozwiniętego pierwszego liścia do fazy, gdy wytworzonych jest 50% owoców 2 (co 7-30 dni) Maliny Stosować od fazy, gdy widoczne są pierwsze płatki kwiatów do fazy, gdy 50% owoców osiągnęło typową wielkość 4 (co 7-30 dni) Truskawki Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia do fazy, gdy nasiona są wyraźnie widoczne na tkance dna kwiatowego – STOSOWANIE ŚRODKA OCHRONY ROŚLIN W UPRAWACH I ZASTOSOWANIACH MAŁOOBSZAROWYCH ROŚLINY SADOWNICZE Agrest 0,6 l/ha Stosować od fazy rozwiniętego pierwszego liścia do fazy, gdy wytworzonych jest 50% owoców 3 (co 7 dni) Aronia Borówka wysoka Czereśnia Stosować 1-3 razy w ciągu sezonu wegetacyjnego, od fazy, gdy pierwsze kwiaty są otwarte do fazy, gdy owoc osiąga ok 90% typowej wielkości 3 (co 7 dni) Grusza 0,6 l/ha Stosować od fazy widocznych pąków kwiatowych do fazy, gdy owoc osiąga połowę typowej wielkości 4 (co 7 dni) Śliwa stosować od fazy gdy pierwsze kwiaty są otwarte do fazy, gdy owoc osiąga ok 90% typowej wielkości 3 (co 7 dni) ROŚLINY WARZYWNICZE Brokuł zwyczajny 0,5 l/ha Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia właściwego do fazy osiągnięcia połowy docelowej wielkości główki 3 (co 7 dni) Burak ćwikłowy 0,6 l/ha Stosować od fazy dwóch liści właściwych do fazy, gdy korzeń osiąga wielkość wymaganą do zbioru 4 (co 7 dni) Cebula 0,5 l/ha Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia właściwego do fazy osiągnięcia połowy docelowej wielkości cebuli 3 (co 7 dni) Cukinia 0,6 l/ha Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia właściwego na pędzie głównym do fazy, gdy piąty owoc na pędzie głównym osiąga typowy kształt i wielkość zbiorczą 3 (co 7 dni) Kapusta pekińska 0,5 l/ha Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia właściwego do fazy osiągnięcia połowy docelowej wielkości główki 3 (co 7 dni) Papryka Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia właściwego na pędzie głównym do fazy, gdy 10% owoców uzyskuje typową barwę 5 (co 5 dni) Pietruszka Stosować od fazy drugiego liścia do fazy, gdy korzenie osiągną 50% typowej wielkości 3 (co 7 dni) Seler 3 (co 7 dni) Karencja Okres od zastosowania środka do dnia, w którym na obszar, na którym zastosowano środek mogą wejść ludzie oraz zostać wprowadzone zwierzęta: nie dotyczy. Okres prewencji dla pszczół (okres zapobiegający zatruciu): nie dotyczy. Okres od ostatniego zastosowania środka do dnia zbioru rośliny uprawnej (okres karencji): cukinia, ogórek, papryka, pomidor – 3 dni; agrest, aronia, borówka wysoka, czarna porzeczka, czereśnia, grusza, jabłoń, malina, śliwa, truskawka, wiśnia – 7 dni; burak cukrowy, burak ćwikłowy – 15 dni; ziemniak – 21 dni; brokuł zwyczajny, cebula, kapusta pekińska, marchew, pietruszka, rzepak ozimy, seler – 30 dni; pszenica ozima – 54 dni; kukurydza – 60 dni. Okres od ostatniego zastosowania środka na rośliny przeznaczone na paszę do dnia, w którym zwierzęta mogą być karmione tymi roślinami (okres karencji dla pasz): słoma – 4 dni; nać ziemniaka – 4 dni. Okres od ostatniego zastosowania środka na rośliny do dnia, w którym można siać lub sadzić rośliny uprawiane następczo: nie dotyczy.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • UPL
Pojemność (ml)
  • 5000