Trek'N Eat Warzywna Jambalaya Niebieski Wałbrzych

Jambalaya warzywna TREK'N EAT Kod: 30411003 Opis Warzywna jambalaya to smaczny posiłek liofilizowany, który okaże się doskonałą propozycją żywieniową dla wszystkich miłośników aktywności na świeżym powietrzu, w tym wegetarian i wegan. Kulinarną stolicą tego dania jest Nowy Orlean w amerykańskim …

od 46,99 Najbliżej: 3,8 km

Liczba ofert: 3

Oferta sklepu

Opis

Jambalaya warzywna TREK'N EAT Kod: 30411003 Opis Warzywna jambalaya to smaczny posiłek liofilizowany, który okaże się doskonałą propozycją żywieniową dla wszystkich miłośników aktywności na świeżym powietrzu, w tym wegetarian i wegan. Kulinarną stolicą tego dania jest Nowy Orlean w amerykańskim stanie Luizjana, ale jest ono doskonale znane również w kuchni kreolskiej. Skład jambalai w wersji Trek'n Eat opiera się na ryżu długoziarnistym, który dostarcza energii i poczucia sytości. Oprócz tego zawiera ona także wiele dodatków wynikających z inwencji marki – pomidory, seler, marchew, cebulę, groszek, por i kukurydzę. Dzięki temu posiłek wzbogacono nie tylko o świetny smak, ale także o wiele cennych składników odżywczych, w tym witamin, minerałów i błonnika, wspierających organizm podczas aktywności na świeżym powietrzu. Całość idealnie dopełnia starannie dobrana mieszanka przypraw, pobudzająca wszystkie zmysły podróżnika. Teraz niezapomnianymi doznaniami smakowymi jambalai można cieszyć się w dowolnym miejscu na świecie. Dzięki odpowiedniemu zbilansowaniu proporcji białka i węglowodanów, produkt pomoże w pełni zregenerować siły po nawet najbardziej wycieńczającej wyprawie. Za sprawą procesu liofilizacji, posiada długą zdatność do spożycia oraz jest lekkie, więc pozwoli na dodatkowe odchudzenie bagażu, co jest szczególnie istotne na wyprawach, podczas których liczy się każdy niesiony na plecach gram. Dodatkowo danie przygotowuje się w sposób maksymalnie prosty i szybki (wystarczy jedynie zalać je wrzącą wodą), a mimo to zachowuje pełno walorów smakowych i wizualnych, dorównując pod tym względem tradycyjnie przyrządzonemu posiłkowi. Produkt nie zawiera glutenu, laktozy, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku ani konserwantów. Dane techniczne waga netto (g): 180; waga po przyrządzeniu (g): 670; wartość energetyczna (kcal): 599; Wartość odżywcza na 100 g suchego produktu Kalorie (kJ | kcal): 1395 | 334 Węglowodany (w tym cukry) (g): 65,7 (12,5) Tłuszcz (w tym nasycone) (g): 2,7 (1) Białko (g): 9,2 Błonnik (g): 4,1 Sól (g): 6,1 Skład Ryż długoziarnisty, mieszanka warzywna (pomidor, seler, marchew, cebula, groch, por, kukurydza) - 22%, mieszanka przypraw (zawiera seler), sos curry (zawiera soję, musztardę, gluten, mleko), kurkuma, pieprz kajeński. Alergeny Gluten, gorczyca, mleko, seler, soja. Sposób przyrządzenia Wlej wrzącą wodę bezpośrednio do pojemnika do linii napełnienia (490 ml), dokładnie wymieszaj, zamknij opakowanie i odczekaj kilka minut. Liofilizowane posiłki opracowano pierwotnie z myślą o branży kosmicznej, jednak od wielu lat są z powodzeniem stosowane także w branży outdoorowej. Są szczególnie cenione przez podróżników, ze względu na możliwość uzyskania smacznego, spełniającego wymagania odżywcze posiłku w niesłychanie prosty sposób (dania marki Trek'n Eat są już w praktyce gotowe - wystarczy je jedynie zalać wodą, przeważnie wrzącą). Ceni się je także za ich wyjątkowo niską wagę, aby umożliwić utrzymywanie swojego bagażu maksymalnie lekkim i małym. Liofilizacja to proces odwadniania pokarmu w niskiej temperaturze. Polega bowiem na zamrażaniu produktu, a następnie usuwaniu z niego cząsteczek lodu poprzez sublimację. Jest zatem przeciwieństwem konwencjonalnych metod polegających na odparowaniu wody za pomocą ciepła. Jest jednak skuteczniejsza od tradycyjnych metod suszenia, ponieważ pozwala zachować przez żywność więcej witamin i wartości odżywczych, a dodatkowo posiada dłuższą przydatność do spożycia (liofilizacja usuwa z żywności aż 98% wody, podczas gdy suszenie tradycyjne usuwa jedynie 70-80% wody). Ze względu na stosowanie niskiej temperatury w trakcie przetwarzania, liofilizacja umożliwia utrzymanie doskonałej jakości pokarmu. Pozwala na zachowanie przez żywność właściwej barwy, aromatu, witamin, wartości odżywczych oraz w dużej mierze kształtu. Dzięki niej udaje się także usunąć większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych oraz - za sprawą bardzo niskiej wilgotności - zagwarantować wysoką ochronę przed rozwojem niepożądanej mikroflory (pożywienie jest zakonserwowane bez wykorzystania konserwantów). Proces ten umożliwia również dużą oszczędność gazu oraz wody, więc spożywanie liofilizowanych posiłków jest korzystne dla środowiska naturalnego.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Trek´n Eat
Waga (g)
  • 180
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
  • Nie zawiera laktozy
  • Produkt wegański

Opinie Trek'N Eat Warzywna Jambalaya Niebieski Wałbrzych

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 2 opinie
  • e...5
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Smaczne i łatwe w przygotowaniu! Polecam!
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • m...6
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    dobra jakość i cena
    • jakość