Zupa Dobra Na Wszystko Wągrowiec

Poznaj zupy dobre na każdą okazję!Polacy są prawdziwymi wielbicielami zup. Jemy ich najwięcej na świecie – każdy Polak średnio spożywa ponad 100 litrów zup rocznie! Dla wielu osób zupa jest podstawą obiadu. Niejedna babcia i mama twierdzą, że rosół ma wręcz magiczne właściwości lecznicze, a …

od 28,44 Najbliżej: 48 km

Liczba ofert: 3

Oferta sklepu

Opis

Poznaj zupy dobre na każdą okazję!Polacy są prawdziwymi wielbicielami zup. Jemy ich najwięcej na świecie – każdy Polak średnio spożywa ponad 100 litrów zup rocznie! Dla wielu osób zupa jest podstawą obiadu. Niejedna babcia i mama twierdzą, że rosół ma wręcz magiczne właściwości lecznicze, a chłodnik to najlepszy obiad na upalne dni. W książce Zupa dobra na wszystko Jolanta Naklicka-Kleser, znana z kuchni programu „Pytanie na śniadanie”, podaje 100 autorskich przepisów. Znajdziesz tu zupy rozgrzewające i regenerujące, doskonałe na upały, ale też na chłodne jesienne popołudnia. Nie zabraknie przepisów na zupy, które poprawią... nastrój, a także wykwintnych zup idealnych na przyjęcia.Jeśli jeszcze nie miałeś okazji spróbować kuchni Joli, to nawet nie wiesz, ile tracisz! Ta książka pełna jest przepisów sporządzonych od serca, które zadowolą nawet największego łasucha. To doskonała mieszanka kulinarnych propozycji zarówno dla fanów unowocześnionej klasyki, jak i dla tych z Was, którzy w jedzeniu nieustannie szukają nowych smaków. - Tamara Gonzalez PereaOd dziecka miałem do zup dość chłodny stosunek. Ale dzięki Joli, którą poznałem w programie Pytanie na Śniadanie, zmieniłem podejście i nie mam pytań. Właściwie mam ich wiele, bo nie mogę się nadziwić, skąd aż taka paleta smaków w niby zwykłej zupie. Na pewno dzięki tej książce znalazłem część odpowiedzi, ale z każdym rozdziałem staje się coraz bardziej głodny ? bynajmniej nie tylko kulinarnej wiedzy. - Robert Sharif El Gendy Jolanta-Naklicka Kleser – z wykształcenia fizjoterapeutka. Przez wiele lat pracowała w korporacji, jednak w 2013 r. postawiła wszystko na jedną kartę i zrezygnowała z pracy, aby wziąć udział w II edycji programu MasterChef . To był pierwszy krok do nowego życia, w którym robi to, co kocha najbardziej: gotuje i dzieli się bogactwem smaków z innymi. Autorka książek kulinarnych, m.in. Lodovo i Zdrowe łakocie .

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Tematyka
  • Diety i odchudzanie
Autor
  • Jolanta Naklicka-Kleser
Wybrane wydawnictwa
  • Rebis
Rok wydania
  • 2020
Ilość stron
  • 244
Okładka
  • Broszura
ISBN
  • 9788381880077
Model
  • miękka ze skrzydełkami

Opinie Zupa Dobra Na Wszystko Wągrowiec

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 3 opinie
  • Anna
    5
    Autorka kulinarnej książki pt. ''Zupa dobra na wszystko'' Pani Jolanta Naklicka –Kleser znana jest mi z uczestnictwa w śniadaniowym programie telewizyjnym, w którym to gotuje, dzieląc, się przy okazji swoim doświadczeniem kulinarnym z telewidzami, którzy lubią go poznawać i kształcić swój warsztat poznając nowe przepisy, które mogą sami wykonać. Pani Jolanta Naklicka -Kleser gotuje z nie tylko z ogromnym zaangażowaniem, a przede wszystkim na jej twarzy nigdy nie znika uśmiech w trakcie przygotowania wybranych przez nią dań. Zapoznając, się z twórczością kulinarną Pani Jolanty nabiera się większej ochoty do ich przyrządzania zaproponowanych przez nią dań, które to kuszą nie tylko pięknym wyglądem na wykonanych fotografiach, ale większość z nas lubi zjadać zupy. Przywiązuje ona w szczególności dużą uwagę w trakcie wykonywania dań na to, czy są proste w przygotowaniu, czy składniki do nich są łatwo dostępne, własne wyprodukowane przez siebie w ogródku warzywa lub zakupione w sklepach osiedlowych bądź marketach. W książce tej na samym początku zamieszczona jest istotna informacja przybliżająca, co spowodowało, że autorka rozpoczęła swoją osobistą przygodę z gotowaniem, co stanowi dla niej największą inspirację oraz dla kogo lubi gotować. Nie da się tego ukryć, że kuchnia Pani Jolanty za każdym razem, gdy ją odsłania, jest bardzo tajemnicza, ale na jej efekty nie trzeba długo czekać, gdyż wyglądają one fantastycznie. Książka ta składa się z 9 rozdziałów. Moją szczególną uwagę w tej kulinarnej książce zwróciłam na następujące dania- zupy: Krem ze szpinaku, krem z pora, zupa grzybowa, francuska zupa cebulowa, krem z kiszonej kapusty z gruszką i boczkiem, krem z pieczonej dyni oraz batatów, krem z pieczonego kalafiora, kapuśniak z młodej kapusty, krem z kukurydzy, krem z kalafiora z pieczonymi winogronami oraz zamieszczony w pierwszym rozdziale kuchenny niezbędnik autorki. Autorka dzieli się również w książce trafnymi, sprawdzonymi przez siebie uwagami na temat zaproponowanych dań- zup, kremów. W tej oto kulinarnej książce elementami dodatkowymi są pięknie wykonane zdjęcia zaprezentowanych dań, jakimi są zupy, kremy oraz zastosowana została zastosowana czytelna grafika tekstu dobrana trafnie do całości okładka. Polecam mieć tę książkę.
  • h...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ciekawe propozycje kulinarne, przyznaję się że jeszcze nie robiłam nic. Ale książkę zakupiłam 🤗
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • j...i
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    pyszne zupy, bardzo pomocna