Ekogram BIO Fasola Mung Ekologiczna 250g Wadowice

Odkryj cenne właściwości niezwykłej fasoli Fasolę Mung znamy przede wszystkim jako źródło bardzo odżywczych i zdrowych kiełków. Tymczasem równie zdrowa, a przy tym bardzo smaczna i sycąca jest w postaci ziaren, które można dodawać do przeróżnych potraw. Jak wiele innych roślin prozdrowotnych, tak …

od 11,99 Najbliżej: 36 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Odkryj cenne właściwości niezwykłej fasoli Fasolę Mung znamy przede wszystkim jako źródło bardzo odżywczych i zdrowych kiełków. Tymczasem równie zdrowa, a przy tym bardzo smaczna i sycąca jest w postaci ziaren, które można dodawać do przeróżnych potraw. Jak wiele innych roślin prozdrowotnych, tak też fasola Mung ma swoje korzenie w dawnych Chinach. Chińczycy wyhodowali ją głównie w celu hodowania z niej kiełków, później jednak zaczęli ją wykorzystywać także w całości. Obecnie fasola Mung uważana jest za najzdrowszą spośród wszystkich gatunków fasoli, a nawet ze wszystkich roślin strączkowych. Dobre białko, minerały i przeciwutleniacze Fasola Mung jest szczególnie polecana osobom, które borykają się z nadwagą lub cierpią na wiele dolegliwości związanych z zakwaszeniem organizmu. Fasola ma bowiem właściwości odtruwające i oczyszczające. Zawiera też sporo białka, które jest łatwostrawne i doskonale przyswajalne przez nasz organizm. W fasoli Mung znajduje się też dużo witamin i soli mineralnych, dzięki czemu przywraca równowagę wewnętrzną dużo lepiej niż sztuczne suplementy, mające dostarczyć komplet witamin i minerałów. Kolejny cenny składnik to przeciwutleniacze, które w naszym organizmie niwelują niepotrzebne i szkodliwe wolne rodniki. Włączenie fasoli Mung do codziennej diety to doskonały krok na drodze do zdrowego, racjonalnego i świadomego odżywiania. Do potraw chińskich, gulaszu i sałatek Fasola Mung w kuchni ma bardzo szerokie zastosowanie. Jej zalety powinni odkryć przede wszystkim wegetarianie, jest bowiem świetnym zamiennikiem mięsa, gdyż zawiera w sobie naprawdę sporo białka. Fasola Mung doskonale komponuje się także z mięsem. Jest ważnym składnikiem dań według przepisów kuchni chińskiej i wietnamskiej. Na zimno można ją dodawać do sałatek lub surówek, na ciepło świetnie smakuje także z gulaszem. W Chinach z fasoli Mung wytwarza się także wyjątkowy makaron, który jest całkowicie przezroczysty. Przyrządzanie dań z fasolą Mung zawsze należy zacząć od jej namoczenia w wodzie na co najmniej 12 godzin. Wtedy rozmięknie i stanie się łatwiejsza w obróbce. Informacje o produkcie Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki Składniki: 100% BIO Fasola Mung Kraj pochodzenia: Chiny Ilość netto: 250g Certyfikaty: Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03. Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny. Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw. Fasola mung wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 1453 kJ / 347 kcal Tłuszcz 1,15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,35 g Węglowodany 46,3 g w tym cukry 6,6 g Białko 23,8 g Sól 0,04 g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Ekogram

Opinie Ekogram BIO Fasola Mung Ekologiczna 250g Wadowice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 3 opinie
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Jeszcze nie przygotowywałam tego produktu do spożycia ale po ocenie organoleptycznej ,uważam że jest jak najbardziej zgodna z opisem.
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Użytkownik Ceneo
    5
  • Użytkownik Ceneo
    5