Miód Manuka MGO™ 250+ nektarowy 1kg - Manuka Health Uniejów

Naukowo potwierdzone właściwości Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem …

od 408,35 Najbliżej: 44 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Naukowo potwierdzone właściwości Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech. Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg. Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+). MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO™ 250+ (nawet do 381,8 mg/kg MGO)Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Certyfikat MGO™ podaje gwarantowaną ilość methylglyoxalu, rzeczywista zawartość może być wyższa, czego dowodzą wyniki badań. W październiku 2018 roku firma Propharma po raz kolejny na własną rękę zleciła badania zawartości methylglyoxalu (MGO) w swoich miodach. W niezależnym laboratorium, podobnie jak w 2016 roku, potwierdzono, że ilość methylglyoxalu w słoiczku jest znacznie wyższa niż podaje producent na opakowaniu. Różnice między deklarowaną, a faktyczną zawartością MGO przedstawia poniższa tabelka. Składniki miód z krzewu Manuka 100% Sposób użycia Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Tabela wartości odżywczych Wartość energetyczna w 100g produktu 335kcal1 400kJ Tłuszcz, w tym: 0g - kwasy tłuszczowe nasycone 0g - kwasy tłuszczowe nienasycone 0g Węglowodany, w tym: 82,1g - cukry 82,1g Błonnik 0g Białko 0,3g Sól 0,04g Methylglyoxal <25mg *15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 67 porcji. Zalecane warunki przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej. Kraj producenta Polska Kraj pochodzenia Nowa Zelandia

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Manuka Health
Rodzaj
  • Nektarowe
Waga (g)
  • 1000
Typ produktu
  • Miód