Targroch Masło Orzechowe 900G Tykocin

4,78
80 opinii

Targroch Pasta orzechowa Masło orzechowe peanut butter 100% naturalne 900gPASTA ORZECHOWA 100% NATURALNAKlasyk i obowiązkowy składnik amerykańskiego śniadania. Popularnością dorównuje nawet płatkom kukurydzianym i ziarnom popcornu. Trudno wyobrazić sobie bez niego kanapki dla dzieci i kruche …

od 16,99 Najbliżej: 25 km

Liczba ofert: 3

Oferta sklepu

Opis

Targroch Pasta orzechowa Masło orzechowe peanut butter 100% naturalne 900gPASTA ORZECHOWA 100% NATURALNAKlasyk i obowiązkowy składnik amerykańskiego śniadania. Popularnością dorównuje nawet płatkom kukurydzianym i ziarnom popcornu. Trudno wyobrazić sobie bez niego kanapki dla dzieci i kruche ciasteczka. Pasta orzechowa, zwana do niedawna także masłem orzechowym, coraz częściej gości także na polskich stołach. Z czym, jak, i dlaczego warto ją jeść? Spór o orzechPasta orzechowa to tak naprawdę rozdrobnione orzeszki ziemne - czyli nasiona orzachy podziemnej - o konsystencji gęstego kremu. Choć produkt ten nie wydaje się być zbyt odkrywczy - ot zmielone fistaszki - to wynalazł go amerykański lekarz John Harvey Kellogg w XIX wieku. Niektóre źródła podają, że na pomysł ucierania pasty z prażonych orzechów wpadli wcześniej Aztekowie, już w XII wieku. Według innych doniesień, twórcą tego przysmaku miał być botanik George Washington Carver, twórca aż 300 produktów z orzechów. Bez względu na to, czyje tak naprawdę jest to odkrycie, pewne jest, że odmieniło ono sposób przygotowywania śniadań w większości amerykańskich domów. Mieszkańcy Stanów Zjednoczonych pokochali pastę z fistaszków tak bardzo, że postanowili nawet obchodzić Narodowy Dzień Masła Orzechowego. Smooth or crunchy? Pastę orzechową można podzielić na gładką - czyli smooth - oraz chrupką, z kawałkami orzechów - czyli crunchy. Bez względu na konsystencję powinna być jednoskładnikowa - pozbawiona soli, cukru, uwodornionych olejów roślinnych i innych sztucznych dodatków. Dobrej jakości pasta rozwarstwia się. Oznacza to, że na jej powierzchni wytrąca się naturalny olej z orzechów, który wymaga wymieszania przed spożyciem. Przez żołądek do… mózgu! Pasta fistaszkowa to produkt z jednej strony uwielbiany, a z drugiej krytykowany za wysoką kaloryczność i przereklamowane walory prozdrowotne. Tak naprawdę każdy wyrób, którego podstawą są orzechy musi być kaloryczny, ponieważ same orzechy dostarczają sporo kilokalorii. Nie warto się tym jednak przejmować - pasta orzechowa, jedzona w rozsądnych ilościach, nie jest zagrożeniem dla sylwetki. Wręcz przeciwnie, dostarcza bardzo dużo białka, błonnika, zdrowych kwasów tłuszczowych, potasu, magnezu, a także witamin z grupy B, A i E. Według badaczy orzechy nie tylko wpływają pozytywnie na figurę - chociażby dzięki niwelowaniu apetytu i budowaniu masy mięśniowej - ale także stanowią paliwo dla najważniejszego z ludzkich organów - mózgu. Palce lizać!Miłośnicy pasty orzechowej dodają ją do niemal wszystkiego - od pieczywa, owsianek i gofrów, przez naleśniki, ciasta i ciasteczka, aż po wytrawne potrawy kuchni orientalnej. Przeciwnicy z kolei najczęściej nie mogą przekonać się do tego przysmaku, ponieważ nie mają pojęcia z czym je jeść. Na początek warto dać szansę zwykłej kanapce - podana z warstwą masła orzechowego i słodką konfiturą lub bananami będzie smakować doskonale! Wartość odżywcza w 100g produktuWartość odżywcza w 100g w 1 porcji 25g 100g % RWS w 1 porcji Wartość energetyczna kcal/kJ Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone Węglowodany w tym cukry Białko Sól 600kJ/145kcal 11,5 g 1,5 g 3 g 1,6 g 4,2 g 0,01 g 2403kJ/581kcal 46 g 6,1 g 12 g 6,4 g 17 g 0,04 g 7 % 16 % 7 % 1 % 2 % 8 % < 1% RWS - referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal) Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. Składniki: 100% orzechy arachidowe prażone. Zastosowanie: doskonałe do ciast, dań słonych oraz pikantnych przekąsek i kanapek. Wytrącanie oleju na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym. Zaleca się wymieszanie produktu przed spożyciem. Informacja dla alergików: produkt zawiera orzechy arachidowe. Istnieje możliwość wystąpienia śladowych ilości innych orzechów. Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu spożyć w ciągu 1 miesiąca. Opakowanie 900g zawiera 36 sugerowanych porcji. Masa netto: 900g Producent: Tar-Groch-Fil Sp. J. Filipowice 161 32-840 Zakliczyn

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Targroch
Typ produktu
  • Kremy i smarowidła
Waga (g)
  • 900
Certyfikat
  • Sprawiedliwy Handel
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera glutenu
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Dystrybucja
  • None

Opinie Targroch Masło Orzechowe 900G Tykocin

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,78 na podstawie 80 opinii
  • Mamma.mia
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    smaczne i świeże w smaku, konsystencja półpłynna ( i dokladnie zmielone ),dobra do smarowania.
    • jakość
    • smak
  • A.
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Pasta mi smakowała.Nie spodziewalam się, że jest tak płynna, myslałam że jest bardziej gęsta.
  • Grażyna
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra jakość i stosunkowo niska cena
    • jakość
    • smak
  • Aga
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Produkt zgodny z opisem. Smaczne. Polecam
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • anutkussss
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Idealne do dań mięsnych jak i do deserów
    • aromat
    • jakość
    • smak