Lee Kum Chilli Bean Sauce 368g Tykocin

4,98
22 opinie

Sos chilli Hot Bean lub Toban Djan lub Doubanjiang to mieszanka chilli i sfermentowanej fasoli fava. Ostra, syczuańska pikantność sprawia, że ta pasta chili sama w sobie jest świetną przyprawą, aby zapewnić autentyczne, zachodnio-chińskie ciepło sosom. Doubanjiang to słona, ostra pasta zrobiona z …

od 20,19 Najbliżej: 27 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Sos chilli Hot Bean lub Toban Djan lub Doubanjiang to mieszanka chilli i sfermentowanej fasoli fava. Ostra, syczuańska pikantność sprawia, że ta pasta chili sama w sobie jest świetną przyprawą, aby zapewnić autentyczne, zachodnio-chińskie ciepło sosom. Doubanjiang to słona, ostra pasta zrobiona z bobu, soi, soli i innych przypraw. Chińczycy z Syczuanu nazywają ją podstawą swojej kuchni. Najbardziej znaną potrawą jest MaPo tofu. Używany jest jako główna przyprawa wielu dań z tej prowincji. Jest odpowiednikiem pasty miso z tym, że bardziej doprawionym. Posiada bogaty profil smakowy. Pasuje do wszelkich potraw. Będący czymś w rodzaju pasty miso z przyprawami chiński sos chilli zawierający sfermentowane pasty - sojową, oraz z bobu. Jest podstawowym sosem - pastą kuchni syczuańskiej i obok pieprzu syczuańskiego stanowi najpopularniejszą a zarazem najbardziej rozpowszechnioną przyprawę tego regionu Chin. Składniki solone chilli 48% woda fermentowana pasta sojowa (woda, sól, SOJA, mąka PSZENNA) fermentowana pasta z bobu 9% (bób, woda, sól, mąka PSZENNA) cukier modyfikowana skrobia kukurydziana suszony czosnek 1% chili w proszku olej SOJOWY kwas: E270 wzmacniacze smaku: E631, E627 W 100 g produktu energia: 384 kJ / 92 kcal tłuszcz: 2,5g w tym kwasy nasycone: 0,4 g węglowodany: 11 g w tym cukry: 8,1 g białko: 3,2 g sól: 11,3 g Lee Kum Kee jest powszechnie uważany za najlepszego producenta chińskich sosów do gotowania, a ich sos z chili fasoli nie zawodzi. Bardzo ważny składnik kuchni syczuańskiej, używany do dań stir-fry a także jako dip. Toban Djan (Doubanjiang) posiada głęboki, ziemisty, pikantny i słony smak (choć w przypadku produktu LKK jest zrównoważony cukrem). Tradycyjnie w syczuańskich gospodarstwach domowych pasta fermentuje kilka lat w glinianych dzbanach zanim zostanie spożyta. Pasta dojrzewa nabywając coraz ciemniejszego koloru, szerokiego profilu umami, oraz dużych wartości odżywczych. Podobnie jak japońska pasta miso, również Doubanjiang jest produktem pro zdrowotnym wpływającym należycie na organizm człowieka. Przechowywanie: Przed otwarciem dobrze wymieszać. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Producent: Lee Kum Lee (Europe) LTD. Kraj pochodzenia: Chiny

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Lee Kum Kee
Pojemność (l)
  • 0,2
Waga (g)
  • 1,8
Cechy
  • Nie zawiera laktozy
  • Nie zawiera oleju palmowego

Opinie Lee Kum Chilli Bean Sauce 368g Tykocin

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,98 na podstawie 22 opinie
  • p...l
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • p...l
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • p...l
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • p...l
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • p...l
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.