Aristeon Oliwa z Oliwek Extra Virgin Pierwszego Tłoczenia 100ml Zakynthos Grecka Aristeon Tykocin

Oliwa ARISTEON z oliwek z pierwszego tłoczenia Extra Virgin Oliwa z Grecji z wyspy Zakynthos, tłoczona w młynie Aristeon to gwarancja najlepszego smaku. Tłoczona w młynie z tradycjami i doświadczeniem, z oliwek rosnących w najlepszym dla siebie klimacie! Do tego zamknięta jest w szczelnej puszce, …

od 10,86 Najbliżej: 21 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Oliwa ARISTEON z oliwek z pierwszego tłoczenia Extra Virgin Oliwa z Grecji z wyspy Zakynthos, tłoczona w młynie Aristeon to gwarancja najlepszego smaku. Tłoczona w młynie z tradycjami i doświadczeniem, z oliwek rosnących w najlepszym dla siebie klimacie! Do tego zamknięta jest w szczelnej puszce, która nie przepuszcza światła ani powietrza, co gwarantuje zachowanie smaku i wartości odżywczych na długo. Najwyższą jakość potwierdza certyfikat jakości TUV HELLAS. Nadaje się idealnie jako dodatek do bardzo wielu dań. sałatek, surówek, dań smażonych, pieczonych i grillowanych. Puszka o pojemności 100 ml jest idealne do pracy, na krótki wyjazd, wszędzie możesz ją mieć ze sobą. Oliwa z pierwszego tłoczenia - co to znaczy? Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia oznacza, że powstaje w procesie mechanicznym, nie jest rafinowana. Zachowuje dzięki temu wszystkie swoje właściwości odżywcze. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest po prostu sokiem z oliwek, a oliwa rafinowana to oliwa podana obróbce chemicznej. To duża różnica, która sprawia, że oliwa z pierwszego tłoczenia ma wyjątkowo naturalny, prawdziwy smak oliwy! Oliwa EXTRA VIRGIN powstaje z pierwszego tłoczenia na zimno. Jest zielonego koloru o delikatnie gęstej konsystencji. Najlepsza oliwa tylko z najlepszych oliwek Jeśli dbasz o zdrowie, oliwa Aristeon jest dobrym rozwiązaniem dla Ciebie. Dlaczego? Produkt ten daje gwarancję najwyższej jakości, która jest bezpieczna dla Twojego organizmu. Oliwki do wytworzenia oliwy Aristeon są uprawiane w naturalny sposób, na uprawach, gdzie stosuje się najwyższe standardy. Tam, na greckiej wyspie Zakhynthos, panują idealne warunki do uprawy oliwek. Aristeon - oliwa z młyna z tradycjami Wyjątkowy smak i jakość oliwy nie biorą się znikąd. Młyn Aristeon na greckiej wyspie Zakhynthos, to rodzinna wytwórnia, która ma bardzo bogate tradycje produkcji oliwy. Oliwa z oliwek powstaje tu od 1850 roku! W tym miejscu znają się na oliwie, jak mało gdzie, i kochają to, co robią. Obok młyna znajduje się muzeum, w którym można oglądać eksponaty - maszyny do zbierania oliwek i tłoczenia oliwy. Oliwa Aristeon - tłoczenie ma znaczenie Doświadczenie w produkcji oliwy jest bardzo istotne, ale równie istotny jest sam proces produkcji. To on gwarantuje najwyższą jakość i zmysłowy smak oliwy. Oliwa Aristeon powstaje z najwyższej jakości oliwek, zebranych w najlepszym okresie wzrostu. Dodatkowo, w młynie utrzymywana jest idealna temperatura poniżej 27 stopni, co pomaga zachować właściwości oliwy, jej walory smakowe i wartości odżywcze. Aristeon - jakość potwierdzona certyfikatem Jakość produkcji, najwyższa jakość uprawy oliwek i warunki panujące w tłoczni potwierdzone są specjalnym certyfikatem firmy TUV HELLAS. Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN z pierwszego tłoczenia jest także oznaczona symbolem Chronione Oznaczenie Geograficzne Zakynthos (ChOG). Oliwa z puszce gwarantującej zapach i smak Co jest największym wrogiem oliwy? Są to: promienie słoneczne i powietrze. Dzięki szczelnie zamkniętej, nieprzezroczystej puszce w oliwie Aristeon, masz gwarancję, że oliwa zachowa wszystkie swoje właściwości. Dodatkowo nakrętka, która szczelnie zamyka się po pierwszym otwarciu, pozwala zachować smak i zapach oliwy na bardzo długo... A jest czego strzec! Oliwa Aristeon ma bardzo wyrazisty i głęboki smak, który powoduje, że oliwa poprawi smak każdej potrawy, do której jej użyjesz. Jednocześnie jest to na tyle delikatny smak, że oliwę lubią nawet dzieci! Do czego stosować oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia? Oliwa z oliwek ma szerokie zastosowanie w kuchni. Oliwa extra virgin z pierwszego tłoczenia doskonale komponuje się z warzywami, sałatkami, czy daniami z makaronem. Idealnie nadaje się także do sosów, czy do obiadowych surówek. Świetnie pasuje do sałatek, jako dodatek do marynaty czy do mięsa, także do dań grillowanych, pieczonych i duszonych. Oliwa z oliwek do smażenia Oliwa EXTRA VIRGIN z pierwszego tłoczenia nadaje się do smażenia! Elementem, który niejako określa, czy można smażyć jedzenie na oliwie z oliwek, jest tzw. punkt dymienia. Jest to graniczny moment, w którym tłuszcz, na którym smażysz danie, zaczyna się spalać, wytwarzając przy tym nieprzyjemną woń. Punkt dymienia wspomnianej oliwy będzie na poziomie 185°- 210°C. Granica może przesuwać się w górę przy oliwach wysokiej jakości, posiadających niską kwasowość i stosowne certyfikaty. Spokojnie można więc wysnuć wniosek, że oliwa z oliwek jest idealna nie tylko na zimno. Sprawdzi się również do obróbki termicznej żywności, w tym także do smażenia. Korzystaj z dobrodziejstw natury, jedząc smacznie i zdrowo! Oliwa Aristeon z pierwszego tłoczenia - 5 największych zalet Oliwki do jej produkcji rosną w idealnym dla siebie klimacie Tradycja tłoczenia w młynie Aristeon dają gwarancję jakości Posiada certyfikaty jakości Szczelnie zamknięta zachowuje długo swój zapach i smak Doskonała jako dodatek do bardzo wielu dań Jakie właściwości zdrowotne ma oliwa z oliwek? Kwasy tłuszczowe jednonienasycone mogą pełnić ochronną rolę w profilaktyce miażdżycy i chorób serca, jako składnik zastępujący tłuszcze nasycone.wasy tłuszczowe wykazują bardzo istotny wpływ na zdrowie organizmu ludzkiego. Wchodzą one w skład wielu preparatów leczniczych i suplementów diety. Mają bardzo istotne znaczenie w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia. Kwasy te w wieloraki sposób wpływają na układ sercowo-naczyniowy: wpływają korzystnie na profil lipidowy, obniżają zawartość triglicerydów, cholesterolu całkowitego, cholesterolu frakcji LDL i VLDL oraz wolnych kwasów tłuszczowych działają antyarytmicznie mają korzystny wpływ na ciśnienie krwi działają antyagregacyjnie, czyli przeciwzakrzepowo, wykazują korzystny wpływ na śródbłonek naczyń oddziaływują przeciwzapalnie Oliwa z oliwek po prostu oczyszcza nasz organizm Z badań (...) wynika, że skwalen, zawarty w oliwie z oliwek wykazuje działanie chroniące przed tworzeniem i rozwojem komórek rakowych. Wykazano, że działanie β-sitosterolu na komórki nabłonka polega na zwiększeniu apoptozy, czyli samozniszczeniu komórek rakowych. Badacze zaobserwowali, że β-sitosterol zmniejszył wzrost raka prostaty o 24%. Naukowcy wskazują jednak, że najwyższe właściwości zdrowotne wykazuje oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN. (fragment opracowania S.A. Gheribi "Właściwości zdrowotne oliwy z oliwek" Uniwersytet Łódzki, 2007) Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia EXTRA VIRGIN 100 ml ARISTEON Data minimalnej trwałości:28.11.2025 r. Zawartość opakowania: 100 ml. Producent: MILL ARISTAION | LITHAKIA - ZAKYNTHOS SOULIS - XAIKALIS & SIA EPE COORDINATES Latitude 37.72297 / Longitude 20.83592 Dystrybutor: Bio Organic Foods, ul. Gościnna 16, 16-001 Ignatki DLACZEGO GRECKA OLIWA Z OLIWEK JEST NAJLEPSZA? - PRZECZYTAJ Zobacz również: OLIWA Z OLIWEK Z POMARAŃCZĄ Zobacz także: OLIWA Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA W MEGA PUSZCE!

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aristeon
Rodzaj
  • Oliwa z oliwek
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański