Aristeon Oliwa z Oliwek Dopia Extra Virgin Limitowana 100ml Zakynthos Grecka Aristeon Tykocin

Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN DOPIA w puszce o pojemności 100 mililitrów. To limitowana oliwa tłoczona z oliwek pochodzących z najstarszych drzew oliwnych na greckiej wyspie Zakhynthos! To prawdziwa uczta dla koneserów oliwy z oliwek dostępna tylko przez krótki czas w roku. Puszka o pojemności 100 …

od 15,99 Najbliżej: 21 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN DOPIA w puszce o pojemności 100 mililitrów. To limitowana oliwa tłoczona z oliwek pochodzących z najstarszych drzew oliwnych na greckiej wyspie Zakhynthos! To prawdziwa uczta dla koneserów oliwy z oliwek dostępna tylko przez krótki czas w roku. Puszka o pojemności 100 mililitrów jest bardzo poręczna i możesz ją zabrać ze sobą na wycieczkę, czy do pracy! Oliwa DOPIA świetnie pasuje do sosów, dipów, dań pieczonych, grillowanych, a także do sałatek, surówek. Puszka nie przepuszcza światła i powietrza, co gwarantuje smak i jakość na długo! Oliwa z oliwek, najlepszych oliwek Na greckiej wyspie Zakhynthos panują idealne warunki do uprawy oliwek, dlatego rosną one tam przez cały rok. Te, które wykorzystano do produkcji oliwy DOPIA, zebrano w ich najlepszym momencie wzrostu, z najstarszych drzew oliwnych, a niektóre mają nawet 2000 lat. To gwarantuje jakość i niepowtarzalny smak. Tradycja młyna, której możesz zaufać To nie wszystko, bo oliwa z oliwek EXTRA VIRGN DOPIA tłoczona jest w młynie rodzinnym ARISTEON, co z greckiego oznacza "DOSKONAŁOŚĆ". Młyn istnieje od 1850 roku, dlatego na oliwkach i oliwie znają się tam jak nigdzie indziej. To daje gwarancję najwyższej jakości, głębokiego smaku i bogatych właściwości oliwy. Tłoczenie ma znaczenie Doświadczenie w tłoczeniu oliwy jest bardzo istotne, ale równie istotny jest sam proces tłoczenia. To on gwarantuje najwyższą jakość i zmysłowy smak oliwy. Oliwa Aristeon DOPIA powstaje z najwyższej jakości oliwek, zebranych w najlepszym okresie wzrostu. Dodatkowo, w młynie utrzymywana jest temperatura poniżej 27 stopni, co pomaga zachować właściwości oliwy. Certyfikat jakości Jakość produkcji, ekologiczna uprawa oliwek i warunki panujące w tłoczni potwierdzone są specjalnym certyfikatem firmy TUV HELLAS. Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN DOPIA jest także oznaczona symbolem Chronione Oznaczenie Geograficzne Zakynthos (ChOG). Oliwa zachowuje świeżość na długo Dzięki szczelnie zamkniętej, nieprzezroczystej puszce, która nie dopuszcza światła i powietrza, masz gwarancję, że oliwa zachowa wszystkie swoje właściwości. Dodatkowo nakrętka, która szczelnie zamyka się po pierwszym otwarciu, pozwala zachować smak i zapach oliwy na bardzo długo. Wyrazisty, łagodny smak Oliwa Aristeon EXTRA VIRGIN DOPIA ma bardzo wyrazisty i głęboki smak, który powoduje, że oliwa poprawi smak każdej potrawy, do której jej użyjesz. Jednocześnie jest to na tyle delikatny smak, że oliwę lubią nawet dzieci! Oliwa bardzo dobra do smażenia Oliwa EXTRA VIRGIN nadaje się do smażenia! Elementem, który niejako określa, czy można smażyć jedzenie na oliwie z oliwek, jest tzw. punkt dymienia. Jest to graniczny moment, w którym tłuszcz, na którym smażysz danie, zaczyna się spalać, wytwarzając przy tym nieprzyjemną woń. Punkt dymienia wspomnianej oliwy będzie na poziomie 185°- 210°C. Granica może przesuwać się w górę przy oliwach wysokiej jakości, posiadających niską kwasowość i stosowne certyfikaty. Spokojnie można więc wysnuć wniosek, że oliwa z oliwek jest idealna nie tylko na zimno. Sprawdzi się również do obróbki termicznej żywności, w tym także do smażenia. Korzystaj z dobrodziejstw natury, jedząc smacznie i zdrowo! Do czego jeszcze możesz stosować oliwę? Jak mogłaś/mogłeś przeczytać powyżej, na oliwie można smażyć. Oliwa z oliwek ma jednak szerokie zastosowanie w kuchni. Oliwa EXTRA VIRGIN doskonale komponuje się z warzywami, sałatkami, czy daniami z makaronem. Idealnie nadaje się także do sosów, czy do obiadowych surówek, a także do grillowanej ryby. 5 największych zalet oliwy Aristeon Oliwki do jej produkcji rosną w idealnym dla siebie klimacie Tradycja tłoczenia w młynie Aristeon dają gwarancję jakości Posiada certyfikaty jakości Szczelnie zamknięta zachowuje długo swój zapach i smak Doskonała jako dodatek do bardzo wielu dań Dodatkowe informacje Data minimalnej trwałości: 28.11.2025 r. Zawartość opakowania: 100 ml. Producent: MILL ARISTAION | LITHAKIA - ZAKYNTHOS, SOULIS - XAIKALIS & SIA EPE Dystrybutor: Bio Organic Foods, ul. Słoneczna 4, 16-001 Ignatki DLACZEGO GRECKA OLIWA Z OLIWEK JEST NAJLEPSZA? - PRZECZYTAJ

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aristeon
Rodzaj
  • Oliwa z oliwek
Certyfikat
  • Chronione oznaczenie geograficzne