Kucharz wielkopolski - Śleżańska Maria Tyczyn

Maria Śleżańska - publicystka, autorka książek kucharskich pisanych w końcu XIX i na początku XX wieku, m.in.: •Kucharz wielkopolski. 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia, jako to: przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast, przyrządzania …

od 47,87 Najbliżej: 47 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Maria Śleżańska - publicystka, autorka książek kucharskich pisanych w końcu XIX i na początku XX wieku, m.in.: •Kucharz wielkopolski. 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia, jako to: przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast, przyrządzania lodów, kremów, galaret, deserów, konserwów i wędlin, oraz sekreta gospodarskie etc. etc. zebrał Maryan, Wyd. 3. Poznań, nakł. i druk. J. Leitgebra (1881)[1]. •Kucharz wielkopolski. 1635 praktycznych przepisów smacznych, tanich i wystawnych obiadów, pieczenia ciast, smażenia konfitur, przyrządzania lodów, soków, galaret, likierów, wódek oraz różne sekreta domowe i spiżarniane niezbędne dla każdej praktycznej i skrzętnej gospodyni (1932) •Kucharz polski (1932) Warszawa, Księgarnia J. Przeworskiego oraz reprint w2002 w wyd. Kurpisz •Co dziś na obiad (1935) •Umiem gotować (kucharz polski). Zawiera przeszło 1500 przepisów tanich i wystawnych obiadów oraz praktyczne sposoby pieczenia ciast, smażenia konfitur, przyrządzania lodów, soków, galaret i wszelkich napojów, specjalny dział wiadomości domowych i spiżarniczych z ilustracjami i kolorowymi tablicami(1936) Wydawnictwo J. Przeworskiego Autor: Andreas Moritz Rok wydania: 2019 Oprawa: broszurowa Liczba stron: 136

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Śleżańska Maria
Wybrani autorzy
  • Andreas Moritz
Wybrane wydawnictwa
  • Vital
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2015
Ilość stron
  • 297
ISBN
  • 9788365602305
Model
  • twarda