Młyn Kopytowa Mąka pszenna typ 750 chlebowa 5kg Twardogóra

MĄKA PSZENNA CHLEBOWA TYP 750 Z NASZEGO MŁYNA Z POLSKIEGO ZBOŻA Mąka pszenna chlebowa typ 750 Mąka pszenna chlebowa typ 750 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. W naszym młynie do żadnego produktu nie dodajemy żadnych dodatków, …

od 25,49 Najbliżej: 44 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

MĄKA PSZENNA CHLEBOWA TYP 750 Z NASZEGO MŁYNA Z POLSKIEGO ZBOŻA Mąka pszenna chlebowa typ 750 Mąka pszenna chlebowa typ 750 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. W naszym młynie do żadnego produktu nie dodajemy żadnych dodatków, polepszaczy czy wybielaczy. Mąka jest w 100% naturalna, niestandaryzowana. Wykorzystywana głównie do pieczenia chleba, samodzielnie, a także w mieszance z mąką żytnią 720. W naszym sklepie znajdziesz również inne mąki. Jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych; Mąka nie zawiera żadnych dodatków, polepszaczy czy wybielaczy; Mąka jest naturalna, niestandaryzowana; Pszenica jest najpopularniejszym ziarnem, które uprawia się w Polsce; Dzięki dużej zawartości glutenu gwarantuje sprężyste i dobrze wyrośnięte wypieki; Zawiera w sobie przede wszystkim węglowodany, białko oraz witaminy z grupy B; Sporo minerałów takich jak fosfor, magnez, cynk i wapń; Posiada kwas foliowy, który jest istotny dla kobiet w ciąży; Mąka jasna idealna do wypieków chleba i ogólnie pojętego pieczywa. Mąka pszenna typ 750 zawiera sporo skrobi. Z kolei zawartość witamin z grupy B sprawia, że pozytywnie wpływa na układ nerwowy. W odróżnieniu od mąki graham nie zawiera otrąb. Średnia popiołowość sprawia jednak, że jest znakomitym składnikiem do wypieku tradycyjnego, pszennego chleba. Dzięki temu wypieki będą dobrze wyrośnięte i puszyste, a także bardziej delikatne niż produkty oparte na mące z pełnego ziarna. W mące pszennej typ 750 znajduje się także sporo minerałów takich jak fosfor, magnez, cynk i wapń. To również bardzo dobre źródło witaminy C i E, czyli składników niezbędnych dla ludzkiego organizmu. Ponadto wyroby z mąki pszennej są niskokaloryczne, zawierają niewiele tłuszczu. Mąka pszenna chlebowa typ 750 - do czego użyć Mąka pszenna typ 750 to najpopularniejsza mąka do wypieku pieczywa. Można ją stosować również jako mieszanka z mąką żytnią 720, by upiec chleb pszenno-żytni. Stanowi również dobry zagęszczacz do zup i sosów. Coraz częściej wykorzystywana jest również jako dodatek do ciasta na placki i pierogi. W naszym sklepie znajduje się do kupienia także mąka pszenna chlebowa typ 750 w wersji ekologicznej. Jedną z najlepszych mąk do wypieku chleba jest mąka pszenna typu 750, zwana również mąką chlebową. Jednak nie wszystkie mąki typu 750 są równe. Jeśli szukasz najwyższej jakości i naturalnego produktu, znajdziesz ją w Młynie Kopytowa. Mąka pszenna typu 750 to doskonały wybór dla wszystkich miłośników aromatycznego i chrupiącego chleba. Dzięki wyższej zawartości białka, który nadaje elastyczność i strukturę ciastu, Twój chleb będzie puszysty i dobrze wyrośnięty.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Młyn Kopytowa
Rodzaj
  • Pszenna
Waga (g)
  • 5
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański