Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiszki Pasztetowej 100G Twardogóra

Przyprawa do kiszki pasztetowej to kompozycja przypraw naturalnych z dużym udziałem cebuli. Z jej dodatkiem można przygotować pasztety w foremkach lub w osłonkach o oryginalnym, intensywnym smaku i zapachu. Skład m.in.: cebula, pieprz czarny, majeranek, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy 10%, …

od 9,70 Najbliżej: 37 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Przyprawa do kiszki pasztetowej to kompozycja przypraw naturalnych z dużym udziałem cebuli. Z jej dodatkiem można przygotować pasztety w foremkach lub w osłonkach o oryginalnym, intensywnym smaku i zapachu. Skład m.in.: cebula, pieprz czarny, majeranek, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy 10%, aromaty, sól spożywcza niejodowana, papryka ostra, glukoza, gałka muszkatołowa, aromat dymu wędzarniczego. Dawkowanie: 10 g na 1 kg farszu lub wg uznania. Masa netto: 100g Wyprodukowano w Polsce. Receptura na 10 kg surowca: I Surowiec:1. Wątroba wieprzowa 2,0 kg2. Wieprzowina kl. II 3,0 kg3. Podgardle wieprzowe 2,5 kg4. Tłuszcz drobny 2,5 kg II Przyprawy i materiały pomocnicze:1. sól - 180g w przypadku pasztetu w jelitach naturalnych lub osłonkach poliamidowych2. sól - 160g-170g kg w przypadku pasztetu pieczonego w foremkach aluminiowych3. Przyprawa Kiszka Pasztetowa 100g4. Jelita naturalne, osłonki poliamidowe lub foremki aluminiowe 1. Przygotowanie surowca Wątrobę moczyć się w wodzie ok. 1 godz., po czym usunąć żyły, pociąć na płaty i zalać wodą o temp. 80 'C . Parzyć ok. 10 min.Pozostałe surowce gotuje się w temp. ok. 85 'C do stanu pół miękkiego. 2. Rozdrabnianie/ Mieszanie Wszystkie surowce rozdrabniamy na siatce 2-3 mm (dwukrotnie), po czym dodajemy sól orazPrzyprawę Kiszka Pasztetowa, dokładnie mieszamy. 3. Nadziewanie Nadziewać w jelita naturalne, osłonki poliamidowe lub foremki aluminiowe. 4. Parzenie/ Pieczeniea.) Parzenie w temp. 80- 85 'C do osiągnięcia wewnątrz batonu temp. 70-72'Cb. )Pieczenie do osiągnięcia wewnątrz batonu temp. 70-72 'C 5. Studzenie:a.) Kiszkę pasztetową w jelitach naturalnych lub osłonkach poliamidowych studzić w zimnej wodzie.b.) Pasztet pieczony w foremkach studzić powietrzem. Pakowanie: Przyprawy konfekcjonujemy tuż przed wysyłką. Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numerze partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1171 kJ/ 278 kcal, Tłuszcz: 2,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2g, Węglowodany 46,6g, w tym cukry 11,4g, Błonnik 15,0g, Białko 8,7g, Sól 6,9g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Waga (g)
  • 100

Opinie Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiszki Pasztetowej 100G Twardogóra

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 8 opinii
  • Teresa
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    To świetna mieszanka ziół bardzo wzbogaci Twoje wyroby domowe. Polecam.
  • Stanisław
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Gotowa przyprawa, szczególnie polecana dla amatorów takich jak ja.
  • s...r
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Pasztetowej z przyprawą super. Robiłam wedzona
  • e...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super przyprawa po prostu idealna
  • s...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.