Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Wiejskiej 1Kg Twardogóra

Przyprawa do Kiełbasy Wiejskiej 1kg Przyprawa do Kiełbasy Wiejskiej 1kg Składniki: pieprz czarny, czosnek, gorczyca biała, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy 10%, cukier, majeranek, ziele angielskie, kolendra, przeciwutleniacz, izoaskorbinian sodu 4,4%, sól spożywcza niejodowana, aromaty. …

od 49,12 Najbliżej: 37 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Przyprawa do Kiełbasy Wiejskiej 1kg Przyprawa do Kiełbasy Wiejskiej 1kg Składniki: pieprz czarny, czosnek, gorczyca biała, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy 10%, cukier, majeranek, ziele angielskie, kolendra, przeciwutleniacz, izoaskorbinian sodu 4,4%, sól spożywcza niejodowana, aromaty. Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu kiełbasy wiejskiej Masa netto: 1 kg Produkt może zawierać: seler i sezam. Gotowa mieszanka przypraw naturalnych i dodatków do kiełbasy wiejskiej. Wiodącymi składnikami przyprawy są pieprz czarny oraz czosnek. Odpowiednie zestawienie poszczególnych przypraw naturalnych pozwoli na przygotowanie kiełbasy o wyrazistym smaku i wyjątkowym aromacie. Zastosowanie naszej mieszanki znacząco ułatwia etap przygotowania surowców poprzez eliminację kłopotliwego odważania wielu przypraw w małych ilościach. DAWKOWANIE: 10 g na 1 kg farszu lub wg uznania. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1108 kJ/ 263 kcal, Tłuszcz: 3,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g, Węglowodany 38,4g, w tym cukry 12,4g, Błonnik 14,6g, Białko 12,4g, Sól 4,1g Kiełbasa Wiejska - Przykładowa receptura na 10 kg surowca I . Surowiec Wieprzowina kl. I 3,0 kg Wieprzowina kl. II 6,0 kg Wieprzowina kl. III 1,0 kg II .Przyprawy i materiały pomocnicze 1) Peklosól 180g 2) Przyprawa Kiełbasa Wiejska 100g lub według uznania 3) Zimna woda 0,25 l. 4) Jelita wieprzowe 28 - 30 mm Sposób przygotowania 1. Peklowanie Poszczególne surowce pokrojone w kawałki mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzien w chłodnym miejscu. 2. Rozdrabnianie wieprzowina kl. I rozdrobniona na sitku o otworach 13 mm wieprzowina kl. II - rozdrobniona na sitku o otworach 8 mm wieprzowina kl. III rozdrobniona na sitku o otworach 3 mm 3. Mieszanie Mięso wieprzowe kl. III wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę. Następnie wszystko razem mieszamy dodając Przyprawę Kiełbasa Wiejska. 4. Nadziewanie Nadziewać w jelita wieprzowe 28 - 30 mm 5. Osadzanie Odstawiamy na 2 godziny 6. Wędzenie Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy. 7. Parzenie W temp. 75 st.C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70-72 st.C 8. Studzenie Studzenie zimną wodą Przyprawa do Kiełbasy Wiejskiej 1 kg PAKOWANIE: Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości. Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Rodzaj
  • Przyprawy do mięs
Waga (g)
  • 1000

Opinie Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Wiejskiej 1Kg Twardogóra

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 3 opinie
  • s...0
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    doskonała
  • b...o
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • j...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.