Złota księga czekolady Tuliszków

Ta niezwykła książka z pewnością zadowoli każdego wielbiciela czekolady. Na przestrzeni wieków, w najrozmaitszych częściach kuli ziemskiej, ludzie nadawali niektórym produktom miano „pokarmu bogów”. Znalazły się tu m.in.: miód, trufle, grzyby halucynogenne oraz wino. Wśród nich specjalne miejsce …

od 53,88 Najbliżej: 18 km

Liczba ofert: 5

Oferta sklepu

Opis

Ta niezwykła książka z pewnością zadowoli każdego wielbiciela czekolady. Na przestrzeni wieków, w najrozmaitszych częściach kuli ziemskiej, ludzie nadawali niektórym produktom miano „pokarmu bogów”. Znalazły się tu m.in.: miód, trufle, grzyby halucynogenne oraz wino. Wśród nich specjalne miejsce zajęła czekolada. Wielu ludzi na całym świecie nie wyobraża sobie życie bez tej aromatycznej brązowej substancji otrzymywanej z rośliny o nazwie kakaowiec właściwy. Prezentowana książka zawiera ponad 300 przepisów na smaczne ciastka, ciasta krojone, brownies, muffinki, babeczki, desery, puddingi, lody, drinki i przystawki – a zatem wszelkie kulinarne zastosowania czekolady. Ponadto czytelnik zdobędzie wiele ciekawych informacji o czekoladzie i pozna jej egzotyczną historię – od starożytnego Meksyku aż po czasy obecne. Złota księga czekolady – Przewodnik po słodkim świecie czekolady „Złota księga czekolady” to wyjątkowa publikacja, która zaspokoi pragnienia każdego miłośnika czekolady. Odkryj bogactwo przepisów i fascynującą historię tego „pokarmu bogów”, który od wieków zachwyca ludzi na całym świecie. Dla kogo jest ta książka? Miłośnicy czekolady i słodkości Kucharze amatorzy i profesjonaliści Osoby poszukujące inspiracji kulinarnych Rodziny chcące wspólnie spędzać czas w kuchni Osoby zainteresowane historią i kulturą czekolady Co zyskasz dzięki tej publikacji? Ponad 300 przepisów na różnorodne czekoladowe wypieki i desery Wiedzę na temat historii czekolady od starożytnego Meksyku do współczesności Pomysły na oryginalne drinki i przystawki z czekoladą w roli głównej Praktyczne porady dotyczące przygotowywania czekoladowych smakołyków Możliwość odkrywania nowych smaków i technik kulinarnych Kluczowe tematy i obszary Przepisy na ciastka, ciasta krojone, brownies, muffinki i babeczki Desery, puddingi, lody oraz drinki czekoladowe Historia czekolady i jej znaczenie w różnych kulturach Właściwości zdrowotne czekolady O Autorkach Książka została napisana przez Carli Bardi i Claire Pietersen, które są doświadczonymi autorkami kulinarnymi. Ich pasja do gotowania i miłość do czekolady sprawiają, że publikacja jest nie tylko praktyczna, ale także pełna inspiracji. O Wydawcy Wydawnictwo Olesiejuk to renomowany wydawca, który specjalizuje się w publikacjach kulinarnych, oferując czytelnikom bogaty wybór książek, które łączą pasję do gotowania z wiedzą i tradycją. Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktuDressler Dublin sp. z o.o.Poznańska 9105-850 Ożarów Mazowieckiwydawnictwo@dressler.com.pl+48 22 733 50 00

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Carla Bardi
Wybrani autorzy
  • Carla Bardi
Wybrane wydawnictwa
  • Olesiejuk
Okładka
  • Twarda
Format
  • 170 x 215
Rok wydania
  • 2009
Ilość stron
  • 704
Język oryginału
  • Angielski
Tematyka
  • Atlasy przyrody
ISBN
  • 9788376264677
Dystrybucja
  • None

Opinie Złota księga czekolady Tuliszków

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 3 opinie
  • Monika
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    świetna książka
    • świetne przepisy i zdjęcia
  • k...9
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Te zdjęcia.... cudo, polecam :)
  • i...8
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super książka , polecam
    • świetne przepisy i zdjęcia