Carl Schmidt Sohn Brytfanna Owalnal Żeliwna Parilla 27,5x15,5cm Michelangelo Trzebnica

Brytfanna żeliwna Parilla marki Michelangelo to gwarancja ciepłego posiłku od pierwszego do ostatniego kęsa. Wystarczy rozgrzać ją na kuchence lub w piekarniku, przełożyć na nią potrawę lub przygotować w niej posiłek od zera, a następnie zaserwować go w niej, a potrawy będą wciąż skwierczały stojąc …

od 79 Najbliżej: 23 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Brytfanna żeliwna Parilla marki Michelangelo to gwarancja ciepłego posiłku od pierwszego do ostatniego kęsa. Wystarczy rozgrzać ją na kuchence lub w piekarniku, przełożyć na nią potrawę lub przygotować w niej posiłek od zera, a następnie zaserwować go w niej, a potrawy będą wciąż skwierczały stojąc już na stole. Gorące naczynia żeliwne można często spotkać w tradycyjnych, orientalnych restauracjach, gdyż każdy profesjonalista wie, że potrawy przygotowane i serwowane w naczyniach żeliwnych mają niepowtarzalny smak. Żeliwo, z którego wykonane jest naczynie, znakomicie przewodzi i kumuluje ciepło, a także zapewnia możliwość rozgrzewania naczynia do bardzo wysokiej temperatury. W rezultacie potrawy mają wyjątkowy smak a proces gotowania jest wysoce energooszczędny. Marka Michelangelo jest na rynku od 60 lat i obejmuje szereg profesjonalnych akcesoriów kuchennych (głównie sztućców, narzędzi kuchennych oraz naczyń do serwowania). W 2014 roku została przejęta przez firmę Carl Schmidt Sohn. rozmiar brytfanny 27,5 x 15,5 cm produkt sprzedawany bez deski - tylko brytfanna wysokiej jakości żeliwo świetnie kumuluje i przewodzi ciepło jest jednym z najzdrowszych materiałów na naczynia i garnki kuchenne nadaje się do piekarnika maksymalna temp. użytkowa to 280 st. (nie należy stosować wysokich nastaw palnika) nie należy naczynia gwałtownie schładzać 2 lata gwarancji Przed pierwszym uźyciem należy stworzyć naturalną powłokę ochronną postępując następująco: 1) Najpierw dokładnie umyć naczynie 2) Pokryć wnętrze naczynia warstwą oleju do smażenia 3) Podgrzać powoli, aż do dymienia oleju 4) Zdjąć z palnika 5). Zostawić, aż naczynie naturalnie ostygnie 6) Zetrzeć nadmiar oleju ręcznikiem papierowym 7) Proces ponowić 3x co 20 minut 8) Ciemna powłoka zapobiega przywieraniu i chroni naczynie przed rdzą 9) Powłoka będzie ciemniała Jeśli w powłoce powstaną ubytki, to najlepiej naczynie dokładnie wyszorować i ponownie stworzyć naturalna powłokę ochronną. Powyższa metoda używania naczyń żeliwnych ma bardzo dużą tradycję i przede wszystkim zapewnia, że nie istnieje ryzyko uszkodzeń, które mogą się zdarzyć w przypadku emalii lub pokrycia non-stick.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Carl Schmidt Sohn
Kształt
  • Okrągłe
Pokrywa
  • Bez pokrywy
Materiał
  • Żeliwne
Informacje dodatkowe
  • Na indukcję