Moya Matcha Zielona Tradycyjna Japońska Bio 30g Trzebinia

Matcha to japońska, sproszkowana zielona herbata produkowana z liści krzewów dojrzewających na specjalnie ocienianych plantacjach. Osłaniane przed słońcem spowalnia wzrost roślin, które w zamian wytwarzają więcej aminokwasów, chlorofilu i l-teaniny. Herbata staje się dzięki temu słodsza i bardziej …

od 59 Najbliżej: 43 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Matcha to japońska, sproszkowana zielona herbata produkowana z liści krzewów dojrzewających na specjalnie ocienianych plantacjach. Osłaniane przed słońcem spowalnia wzrost roślin, które w zamian wytwarzają więcej aminokwasów, chlorofilu i l-teaniny. Herbata staje się dzięki temu słodsza i bardziej aromatyczna, a liście nabierają intensywnego zielonego koloru. Moya Matcha Tradycyjna to matcha ceremonialna, czyli wysokiej jakości herbata przygotowana z bardzo młodych liści z przeznaczeniem do tradycyjnej ceremonii picia i parzenia. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści. Moya Matcha jest uprawiana w japońskim regionie Uji w prefekturze Kioto, który słynie z żyznej gleby i czystych wód. Wygląd: sproszkowany susz o intensywnie zielonej barwie. Smak: dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak, delikatny herbaciany posmak. Moya Matcha Tradycyjna - polecane sposoby przyrządzenia: SPOSÓB TRADYCYJNYPotrzebne akcesoria: czarka, chasen (miotełka do spieniania) oraz łyżeczka chashaku. 2 łyżeczki chashaku matchy (1,5g) wsyp do czarki, zalej 100 ml gorącej wody o temp. 80 °C, intensywnie wymieszaj chasenem wykonując zygzakowe ruchy aż do powstania gęstej piany. Dolej więcej wody wedle uznania. Z WYKORZYSTANIEM SPIENIACZA Potrzebne akcesoria: Zwykły kubek lub szklanka, spieniacz do mleka. Do kubka lub szklanki wsyp 1 łyżeczkę (zwykła) matchy (1,5g), zalej 100 ml gorącej wody o temp. 80 °C i dokładnie wymieszaj używając spieniacza do mleka. Dolej więcej wody wedle uznania. 1 łyżeczka suszu starcza zazwyczaj na 200-250 ml gotowej matchy. W SHAKERZE / DOWOLNEJ ZAMYKANEJ BUTELCEWsyp do shakera 1 łyżeczkę matchy, uzupełnij gorącą wodą o temp. 80 °C, zakręć i energicznie zamieszaj. MATCHA LATTEPrzygotuj matchę w dowolny wyżej wymieniony sposób, tylko na koniec zamiast dodatkowej wody, dolej gorące, spienione mleko krowie lub roślinne. Możesz dosłodzić cukrem / miodem / syropem klonowym. NA ZIMNOPrzygotuj matchę w dowolny wyżej wymieniony sposób, tylko zamiast gorącej wody użyj zimną. Skład: 100% naturalna zielona herbata z pierwszego i drugiego zbioru. Kraj pochodzenia: Japonia

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Moya Matcha
Waga (g)
  • 30
Certyfikat
  • Bio
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera soi
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański

Opinie Moya Matcha Zielona Tradycyjna Japońska Bio 30g Trzebinia

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • b...l
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Dobrze zapakowane i szybka przesylka