Wędzarnia Ogrodowa Drewniana OD201L/95 Kolor Brąz Toruń

Produkt: 100% Polski Producent: Grillpal Firma Grillpal jest polskim producentem i dystrybutorem najwyższej jakości wędzarni oraz akcesoriów do wędzenia. Produkty projektowane są oraz wytwarzane z pieczołowitą dbałością o szczegóły. Zadowolenie klientów oraz zwrócenie się ku naturze i tradycji jest …

od 2 185 Najbliżej: 45 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Produkt: 100% Polski Producent: Grillpal Firma Grillpal jest polskim producentem i dystrybutorem najwyższej jakości wędzarni oraz akcesoriów do wędzenia. Produkty projektowane są oraz wytwarzane z pieczołowitą dbałością o szczegóły. Zadowolenie klientów oraz zwrócenie się ku naturze i tradycji jest dla Grillpal najważniejsze. Oferta wędzarni jest bez paleniska, rur i kolanka. Te produkty można dobrać indywidualnie. Wędzarnia ogrodowa ma dwa poziomy do wędzenia na drążki i/lub ruszty (do wędzenia serów i ryb). W drzwiach znajduje się otwór do zamontowania termometru (w zestawie). Spód wędzarni jest odizolowany specjalnym materiałem żaroodpornym od desek w celu nie nagrzewania się drewna i uniknięciu pożaru. UWAGA: komora jest dwukrotnie impregnowana tylko z zewnątrz w celu ochrony drewna przed czynnikami zewnętrznymi. Klient otrzymuje złożoną komorę wędzarniczą. Komora jest osadzona na kwadratowej, drewnianej podstawie. Nogi wykonane są grubego drewna, gwarantującego stabilność. Dodatkowe wzmocnienia dolne nóg wykorzystano jako półkę. W podstawę komory wbudowany jest deflektor dymu, który równomiernie rozprowadza dym, a tym samym zapewnia równomiernie wędzenie produktów. Dach wędzarni jest drewniany, dwuspadowy, z ozdobnymi uchwytami, zdejmowany. W zależności od indywidualnych preferencji można wybrać komin drewniany uchylany lub obrotowe, metalowe 'śmigło', dzięki którym można regulować ilość dymu w komorze. Każdą wędzarnię drewnianą Grillpal możemy przygotować w dwóch wersjach: Elektryczna: generator dymu, grzałka, sterownik. Tradycyjna: palenisko, rury dymne, kolanko. UWAGA: na początku proponujemy 1 – 2 razy „przepalić” wędzarnię, aby drewno „nabrało” dymu, wtedy smak i zapach wędzonych produktów będzie bardziej wyrazisty. DANE TECHNICZNE: Podstawa komory wędzarniczej opcje do wyboru: - nogi- drewniany stolik z drewna bukowego na którym jest osadzona komora wędzarnicza lub do wyboru - nogi metalowe o profilu L, z podstawką okrągłą u dołu, są dodatkowo wzmacniane (wzmocnienia mogą posłużyć za półkę). Można dokupić dodatkowe wzmocnienia poprzeczne, aby wędzarnia była jeszcze bardziej stabilna. Nogi-spód komory: - wysokość: 55 cm drewniane Dwuspadowy drewniany dach. - wysokość: 21 cm - głębokość: 55 cm, - szerokość: 55 cm. Komora wędzarnicza: - wysokość: 95 cm,, - głębokość: 50 cm, - szerokość: 50 cm. Wymiary zewnętrzne całego zestawu po złożeniu, bez rur ,kolanka i paleniska: - wysokość: 171 cm, - szerokość: 59,5 cm, - głębokość: 57 cm, Materiał: - rodzaj deski: suszona olcha montowana na pióro wpust, - grubość deski: 22 mm.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Grillpal
Model
  • OD201L/95 Brąz
Wysokość (cm)
  • 171
Szerokość (cm)
  • 60
Głębokość (cm)
  • 57