MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF Tomaszów Mazowiecki

SKŁADNIKI mąka OWSIANA* (bezglutenowa) (27 %), skrobia kukurydziana*, mąka jaglana pełnoziarnista*, mąka ryżowa*, zakwas z quinoa w proszku* (mąka z quinoa*, mąka ryżowa*), skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sól morska, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: …

od 15,49 Najbliżej: 33 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

SKŁADNIKI mąka OWSIANA* (bezglutenowa) (27 %), skrobia kukurydziana*, mąka jaglana pełnoziarnista*, mąka ryżowa*, zakwas z quinoa w proszku* (mąka z quinoa*, mąka ryżowa*), skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sól morska, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), łupiny nasion babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Mieszanka do wypieku bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 10 bułek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół. 2. Mieszankę wymieszać z 400 ml letniej wody, 2 łyżkami octu winnego, 2 łyżkami oleju za pomocą trzepaczki lub miksera ręcznego. 3. Ciasto uformować zwilżonymi dłońmi i podzielić na 10 kawałków. 4. Kawałki ciasta uformować na kształt okrągłych bułek i obsypać dodatkami według uznania. 5. Następnie położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i docisnąć na szerokość kciuka, aby dobrze wyrosły w piekarniku. 6. Piec przez 35 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1472 kJ/348 kcal Tłuszcz - 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g Węglowodany - 72 g w tym cukry - 0,6 g Błonnik - 4,2 g Białko - 6,6 g Sól - 2,1 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, nasiona SEZAMU. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Bauck Hof
Waga (g)
  • 500
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
Certyfikat
  • Ekologiczny
  • Bio