DR OETKER CIASTO CYNAMONKI 417G Szepietowo

Dr. Oetker Puszyste Cynamonki w proszku 417 g Cynamonki Dr. Oetkera – puszyste bułeczki z cynamonem z Indonezji, które wyrastają w piekarniku, otulając dom zapachem ukojenia. Idealne na chłodne wieczory – wystarczy dodać mleko, masło, jajko i odrobinę mąki. Informacje z opakowania Opis produktu …

od 11,24 Najbliżej: 45 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Dr. Oetker Puszyste Cynamonki w proszku 417 g Cynamonki Dr. Oetkera – puszyste bułeczki z cynamonem z Indonezji, które wyrastają w piekarniku, otulając dom zapachem ukojenia. Idealne na chłodne wieczory – wystarczy dodać mleko, masło, jajko i odrobinę mąki. Informacje z opakowania Opis produktu Mieszanka w proszku do przyrządzenia ciasta drożdżowego z nadzieniem cynamonowym. Opakowanie zawiera: 353 g mieszanki do przyrządzenia ciasta 50 g mieszanki do przyrządzenia nadzienia 14 g drożdży suszonych instant Cechy produktu Z mieszanki otrzymujemy 9 szt. cynamonek. 1 porcja (cynamonka)= 77 g Masa netto: 417 g Warto wiedzieć: Cynamonki najlepiej smakują świeże, w dniu pieczenia. Przechowuj je przykryte, żeby nie wyschły. Do 3 dni będą wciąż świetnie smakowały po podgrzaniu w piekarniku. Mogą być także zamrożone do 3 miesięcy. Dodaj: 100 g masła 125 ml mleka 1 jajko mąkę do podsypania Sposób przygotowania 1. Podgrzanie mleka i masła 50 g masła zostaw do zmiękczenia w temp. pokojowej- użyjesz je do nadzienia. Pozostałe 50 g masła rozpuść w rondelku, następnie dodaj 125 ml mleka, wymieszaj i odstaw. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. 2. Wyrabianie ciasta Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj drożdże, jajko i rozpuszczone masło z mlekiem. Wyrabiaj mikserem (końcówki świderki lub haki) najpierw na niskich a potem na wysokich obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiej konsystencji. Przełóż wyrobione mikserem ciasto na blat, lekko podsyp mąką i wyrabiaj jeszcze do uzyskania jednolitej kuli ciasta (ok. 3 min). 3. Nadziewanie Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach ok. 30 x 25 cm. Mieszankę do nadzienia wymieszaj z 50 g miękkiego masła. Rozsmaruj je na rozwałkowanym cieście zostawiając ok. 2 cm wolnego brzegu wzdłuż jednego z dłuższych boków. Zwiń w rulon, zaczynając od przeciwległej strony i doklej na końcu nieposmarowana krawędź. 4. Cięcie cynamonek Zaznacz miejsca cięcia na rulonie (co 3-4 cm) aby powstało 9 równych części. Wycinaj kawałki mocną nitką lub nicią dentystyczną- umieść ją pod spodem, skrzyżuj końce nad ciastem i pociągnij. Możesz też użyć ostrego noża, delikatnie wkrawając się w ciasto, by nie spłaszczyć cynamonek. Układaj cynamonki na blasze ok. 2-3 cm od siebie. Możesz za pomocą pędzelka posmarować je mlekiem. 4. Pieczenie Nastaw piekarnik na 50°C (góra-dół) bez termoobiegu i od razu wstaw cynamonki na 30 min na środkowy poziom piekarnika, do wyrośnięcia. Następnie bez wyjmowania ciasta, ustaw temperaturę piekarnika na 160°C i piecz jeszcze przez ok. 15-17 minut do zarumienienia. Po ok. 10 min studzenia możesz udekorować cynamonki kremowym serkiem. (Wymieszaj 120 g serka kanapkowego (nie puszystego) z 2 łyżkami soku z cytryny oraz 120 g cukru pudru. Nakładaj na jeszcze ciepłe cynamonki.) Ciasto i nadzienie. Składniki:mąka PSZENNA, cukier, 1,1% cynamon mielony, sól, aromat. Możliwa obecność MLEKA. Drożdże duszone instant. Składniki: drożdże suszone (Saccharomyces cerevisiae), emulgator (monostearynian sorbitolu). Drożdże pakowano w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna) 100g Energia1426 kJ / 340 kcal Tłuszcz14 g w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone8,5 g Węglowodany46 g w tym Cukry15 g Białko7,3 g Sól0,42 g *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Dane producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Kraj pochodzenia: Polska

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dr Oetker
Model
  • wypieki
Rodzaj
  • Ciasta w proszku
Waga (g)
  • 417
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 1