Szakszuka Szczecin

Poznaj smaki wielokulturowej Jerozolimy zawarte w potrawach, które prezentują niezrównaną hojność regionu. Szakszuka to nazwa dania wywodzącego się z Afryki Północnej - po arabsku słowo to oznacza również "mieszać" lub "wstrząsać". To danie może być symbolem jedzenia, które wyłoniło się z tygla, …

od 19,99 Najbliżej: 0,6 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Poznaj smaki wielokulturowej Jerozolimy zawarte w potrawach, które prezentują niezrównaną hojność regionu. Szakszuka to nazwa dania wywodzącego się z Afryki Północnej - po arabsku słowo to oznacza również "mieszać" lub "wstrząsać". To danie może być symbolem jedzenia, które wyłoniło się z tygla, jakim jest Jerozolima. Kuchnia tego miasta nie ma granic... i ta książka kucharska też nie! Znajdziesz w niej szereg klasycznych przepisów, na fattoush, sznycel, kebaby, hummus, falafel, shaormę i baba ganoush. Nidal Kersh przedstawia także intrygujące tło historyczne i kulturowe, tworząc w ten sposób bogaty kontekst pozwalający lepiej zrozumieć kulturę kulinarną Jerozolimy. Autor: Nidal Kersh, Ewa Wojciechowska Rok wydania: 2022 Data premiery: 2022-08-31 Oprawa: twarda Format: 240x195 mm Liczba stron: 208

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Kersh Nidal
Wybrane wydawnictwa
  • Burda Książki
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2022
Ilość stron
  • 208
Tematyka
  • Kuchnia żydowska
ISBN
  • 9788382512489