Zdjęcie Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata - Szczecin

Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata Szczecin

4,5
1 opinia

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata wyd. 2 ❤️ Marginesy ❤️ ✔️ Nowe, poręczne wydanie superbestsellera! Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, pojechała ucierać pasty curry do Indii, przejechała całe Bałkany, zgrzała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym …

Ostatnia znana cena: 35,99 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata wyd. 2 ❤️ Marginesy ❤️ ✔️ Nowe, poręczne wydanie superbestsellera! Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, pojechała ucierać pasty curry do Indii, przejechała całe Bałkany, zgrzała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii. Odwiedziła ponad pięćdziesiąt krajów, a k-turę każdego z nich poznawała od kuchni. Dla Marty Dymek najważniejsze były regionalne przyprawy, tradycyjne śniadania, rytualne obiady, narodowe dania, -ubione słodkości oraz to, jak wyglądają stragany i targowiska. W każdej podróży spisywała przepisy, notowała najciekawsze połączenia oraz spotykała się z tamtejszymi kucharzami, kucharkami i domowymi gospodyniami. Kuchnia roślinna nie pochodzi z konkretnego kraju ani kontynentu. Od wieków roślinne potrawy można spotkać na każdej szerokości geograficznej, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański g-asz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko wie się, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie b-wy selera po chińsku zmienia k-inarną wyobraźnię raz na zawsze. Marta Dymek to blogerka, autorka k-inarnego bloga Jadłonomia (K-inarny Blog Roku 2013) i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilku dodruków. Od sześciu lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem k-inarnym „Chickpea Magazine”. Jej teksty publikowano też w „Magazynie Smak”, „Kukbuku” i „Gazecie Wyborczej”, a także w jej autorskiej rubryce w „Kuchnia. Magazyn dla Smakoszy”. Na kanale Kuchnia+ prowadzi swój autorski program Zielona rewolucja Marty Dymek. Autorzy: Marta Dymek EAN: 9788367790857 Głębokość: 30.000000 ISBN: 978-83-67790-85-7 Liczba stron: 272 Oprawa: Twarda Rodzaj: Książki Rok wydania: 2023 Szerokość: 175 Wydanie: 2 Wydawnictwo: Marginesy Wysokość: 215 ✔️ Autorzy: Marta Dymek Wydanie: 2 Rok wydania: 2023 Oprawa: Twarda ISBN: 978-83-67790-85-7 Wysokość: 215 EAN: 9788367790857 Szerokość: 175 Głębokość: 30.000000 Rodzaj: Książki Wydawnictwo: Marginesy Liczba stron: 272 Produkt fabrycznie nowy. ➡️ Kategoria :Kultura i rozrywka/Książki i Komiksy/Poradniki i albumy/Dom i ogród Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata wyd. 2 ✅ Marginesy ✅ Numer: 9788367790857, PLA-9788367790857. ✅ Waga: 0.22 kg.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Dymek Marta
Wybrani autorzy
  • Marta Dymek
Wybrane wydawnictwa
  • Marginesy
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2023
Ilość stron
  • 272
Tematyka
  • Kuchnia wegetariańska
ISBN
  • 9788367790857

Opinie Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,5 na podstawie 1 opinia
  • z...j
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.