Domowe warzenie piwa Szczecin

Jak łatwo i tanio zbudować domowy minibrowar.Miłośnicy piwa potrafią docenić niepowtarzalny smak trunku pochodzącego z małych, rzemieślniczych warzelni. Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo przewyższające jakością to, …

od 35,99 Najbliżej: 0,7 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Jak łatwo i tanio zbudować domowy minibrowar.Miłośnicy piwa potrafią docenić niepowtarzalny smak trunku pochodzącego z małych, rzemieślniczych warzelni. Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo przewyższające jakością to, które jest wytwarzane w wielkich, przemysłowych browarach. W poradniku znajdziesz wszystkie informacje niezbędne do tego, by rozpocząć przygodę z samodzielnym warzeniem piwa – od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży po instrukcje budowy prostych urządzeń potrzebnych do wyrobu tego alkoholu. Zapoznasz się także z poszczególnymi etapami powstawania piwa, m.in. ze śrutowaniem, zacieraniem, filtrowaniem, gotowaniem, klarowaniem i chłodzeniem brzeczki oraz z fermentacją. Jeśli masz więc ochotę na własną wersję monachijskiego jasnego, austriackiego marcowego lub czeskiego pilznera, otwórz tę książkę i do dzieła! Domowe warzenie piwa – Twój przewodnik do rzemieślniczego browaru Odkryj tajniki domowego warzenia piwa i stwórz własny minibrowar! Ta książka to nie tylko poradnik, ale także pasjonująca podróż w świat rzemieślniczych trunków, które zachwycą Twoje podniebienie. Dla kogo jest ta książka? Miłośnicy piwa, którzy pragną poznać sekrety jego produkcji Osoby szukające nowego hobby i chcące spróbować swoich sił w warzeniu piwa Rzemieślnicy i hobbystyczni piwowarzy, którzy chcą podnieść jakość swoich wyrobów Entuzjaści kulinariów, którzy chcą wzbogacić swoje umiejętności o nowe doświadczenia Co zyskasz dzięki tej publikacji? Praktyczne porady dotyczące budowy domowego minibrowaru Wiedzę na temat różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży Instrukcje krok po kroku dotyczące wszystkich etapów warzenia piwa Możliwość stworzenia własnych, unikalnych receptur piwnych Kluczowe tematy i obszary Budowa urządzeń do warzenia piwa Charakterystyka składników: słód, chmiel, drożdże Etapy produkcji piwa: śrutowanie, zacieranie, filtrowanie, gotowanie, klarowanie, chłodzenie, fermentacja Przepisy na różne style piwa, w tym monachijskie jasne, austriackie marcowe i czeskie pilzner O Wydawcy RM to renomowane wydawnictwo, które specjalizuje się w publikacjach kulinarnych i poradnikowych. Dzięki ich doświadczeniu i pasji do kulinariów, możesz być pewien, że ta książka dostarczy Ci nie tylko wiedzy, ale także inspiracji do twórczego działania w kuchni. Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktuWydawnictwo RM sp. z o.o.Mińska 2503-808 Warszawahandlowy@rm.com.pl22 870 60 46

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Richard Lehrl
Wybrane wydawnictwa
  • RM
Okładka
  • Broszura
Rok wydania
  • 2023
Ilość stron
  • 164
Język oryginału
  • Niemiecki
ISBN
  • 9788381517287