Chef'Schoice Manualna Ostrzałka 463 Diamond Hone Szczecin

Manualna ostrzałka 463 Diamond Hone CHEF'SCHOICE Ostrzałka manualna do noży azjatyckich 463 Diamond Hone marki Chef's Choice to podręczne narzędzie, które poprawi komfort pracy w każdej kuchni lub gastronomii. Dla idealnego efektu przy ostrzeniu azjatyckich noży z bardzo twardej stali, w ostrzałce …

od 197 Najbliżej: 1,3 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Manualna ostrzałka 463 Diamond Hone CHEF'SCHOICE Ostrzałka manualna do noży azjatyckich 463 Diamond Hone marki Chef's Choice to podręczne narzędzie, które poprawi komfort pracy w każdej kuchni lub gastronomii. Dla idealnego efektu przy ostrzeniu azjatyckich noży z bardzo twardej stali, w ostrzałce wykorzystano niezawodne diamentowe dyski o doskonałych właściwościach ściernych. W drugim etapie zastosowano dyski wygładzające, które pozwalają na bardziej precyzyjne szlifowanie przygotowanej wstępnie krawędzi. Ostrzałka została wyposażona w poręczny, antypoślizgowy uchwyt pokryty powłoką soft touch. Dzięki temu narzędzie pozostaje podczas pracy w wyznaczonym miejscu, co zwiększa bezpieczeństwo i komfort korzystania. Cechy produktu manualna 2-stopniowa: I - diamentowe dyski; II - dyski wygładzające Do ostrzy: gładkich i falistych (II stopień) Tworzy na europejskich nożach japońską, 15° krawędź ostrza Dyski tworzą mikro-ząbkowaną krawędź ostrza Rękojeść pokryta tworzywem „soft touch nie jest przeznczona do noży ceramicznych KORZYSTANIE Z OSTRZAŁKI PRONTO® Uwaga: Przed rozpoczęciem ostrzenia ostrzałką Pronto® zawsze należy wyczyścić nóż! Przekonasz się, że Pronto® może stworzyć i utrzymywać wyjątkowo ostre i skuteczne krawędzie na wszystkich konwencjonalnych, gładkich i ząbkowanych nożach. Podstawowe płaszczyzny ostrza są utworzone w etapie 1 przy nominalnym kącie 15 stopni, co daje 30 stopni całkowitej płaszczyzny (15 ° po każdej stronie). Etap 2 tworzy druga płaszczyznę pod nieco większym kątem, dzięki czemu otrzymujemy wytrzymałą dwu płaszczyznowa, która pozostanie ostra dłużej. Zawsze używaj ostrzałki tak, aby numery etapów 1 i 2 były skierowane do ciebie. Bezpieczeństwo: Trzymaj palce z dala od krawędzi ostrza przez cały czas. Trzymaj rękojeść lewą ręką, upewniając się, że wszystkie palce i kciuk pozostają bezpiecznie za przegrodą, oddzielającą uchwyt od modułu ostrzącego. KONSERWACJA • Obudowę można czyścić wilgotną miękką szmatką • okresowo należy pozbyć się metalowych opiłków poprzez odwrócenie ostrzałki i delikatne uderzanie w nią nad gazetą, papierowym ręcznikiem lub kartką papieru. • ostrzałka nie wymaga stosowania oleju lub innych płynów smarujących. Wyprodukowano w USA. Marka Chef’s Choice produkuje światowej sławy manualne i elektryczne ostrzałki do noży, które dzięki diamentowym szlifierkom oraz precyzyjnie zaprojektowanym prowadnicom ostrzą noże szybko i efektywnie.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Tom-Gast
Model
  • CC-463