Chefs Choice Elektryczna Ostrzałka Do Noży (Cc1520) Szczecin

Egzemplarz podemonstracyjny - sprawny, używany kilka razy. Stąd obnizona cena. OPIS PRODUKTU Wykorzystując diament - najtwardszy materiał na świecie - powlekając nim tarcze ostrzące, Chef'sChoice umożliwia łatwe i szybkie uzyskanie nadzwyczajnie ostrego ostrza noża. To alternatywa dla starszych …

od 923 Najbliżej: 1,3 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Egzemplarz podemonstracyjny - sprawny, używany kilka razy. Stąd obnizona cena. OPIS PRODUKTU Wykorzystując diament - najtwardszy materiał na świecie - powlekając nim tarcze ostrzące, Chef'sChoice umożliwia łatwe i szybkie uzyskanie nadzwyczajnie ostrego ostrza noża. To alternatywa dla starszych metod ostrzenia, w wyniku których powstawały zniszczone, wydrążone krawędzie ostrza.Ostrzałka Chef'Choice 1520 umożliwia wybór kąta ostrzenia noży - 15º lub 20º. Standardowo noże azjatyckie są z cieńszej stali i fabrycznie ostrzone pod kątem 15º, a europejskie z grubszej i są ostrzone pod kątem 20º. Wynika to z różnicy pomiędzy najczęściej stosowanymi surowcami w kuchniach tych dwóch regionów. Dzisiejsze zmiany kulturowe, gotowanie w stylu fusion i zmiana nawyków żywieniowych powoduje, że w kuchni europejskiej, świetnie sprawdzają się noże z cieńszej stali. Zachęcamy do eksperymentowania i ostrzenia noży w zależności od rodzaju najczęściej krojonych danym nożem produktów i od grubości stali, z której nóż jest wykonany: - do krojenia produktów warzywnych i delikatnych ryb świetnie sprawdzi sie ostrze o kącie 15º. - do mięsa zalecamy ostrze o kącie 20º. - do częstego krojenia produktów włóknistych, jak mięso, czy niektóre ryby, zalecamy ostrzenie tylko w etapie 1, lub 2, ewnetualnie z pojedynczym przeciągnięciem ostrza z każdej strony w etapie 3.Technologia Dizor® - podwójna faza, utworzona przez dwie fasety o różnych kątach - daje efekt bardzo ostrego, jednocześnie wzmocnionego, trwalszego ostrza. Ostrzom noży w stylu azjatyckim, zalecamy utworzyć potrójną fazę Trizor®, która wydłuża żywotność tej ultra ostrej, a więc bardzo cienkiej krawędzi ostrza.UltraStrop® - elastyczne dyski w trzecim etapie polerują krawędź noża do ostrości brzytwy.Zaawansowany system kontroli ustawienia krawędzi noża podczas jego ostrzenia.Do wszystkich rodzajów noży: kucharskich, santoku, tasaków, sportowych i ząbkowanych (tylko etap 2).Dołączona płytka pokryta ścierniwem diamentowym do czyszczenia dysków polerujących. Cechy produktu - Moc silnika: 75W - efekt ostrzenia: dwustopniowa krawędź ostrza - I stopień - diamentowe dyski - II stopień - diamentowe dyski - III stopień - dyski wygładzające - Precyzyjne prowadnice ostrza przy dyskach ostrzących - Dizor® - UltraStrop® - AngleSelect® - 15º kąt ostrzenia (azjatyckia): 1 stopień - 20º kąt ostrzenia (europejski): 2 stopień - Trizor Plus ™: tylko dla azjatyckich CECHY PRODUKTU napęd elektryczny 3-stopniowa: I - diamentowe dyski do noży japońskich; II - diamentowe dyski do noży europejskich; III - dyski wygładzające także do noży azjatyckich i falistych magnetyczne prowadnice obudowa plastikowa 4 stopki antypoślizgowe

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Tom-gast