130 przepisów na sezonowe potrawy o niskim indeksie glikemicznym Szadek

Chcesz wiedzieć, jak zdrowo gotować, aby szybko schudnąć i uniknąć chorób, takich jak cukrzyca, insulinooporność czy zaburzenia hormonalne? Poznaj tajemnice gotowania z sezonowych warzyw i owoców! Książka Natalii Dolaty, znanej z bestsellera Słodycze bez cukru i słodzików, to 130 inspirujących …

od 44,63 Najbliżej: 34 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Chcesz wiedzieć, jak zdrowo gotować, aby szybko schudnąć i uniknąć chorób, takich jak cukrzyca, insulinooporność czy zaburzenia hormonalne? Poznaj tajemnice gotowania z sezonowych warzyw i owoców! Książka Natalii Dolaty, znanej z bestsellera Słodycze bez cukru i słodzików, to 130 inspirujących przepisów na dania o niskim indeksie glikemicznym. Odkryj wyjątkowe smaki każdej pory roku, zaczynając od energetyzujących śniadań, poprzez sycące obiady, aż po odżywcze kolacje. Każdy przepis bazuje na składnikach o niskim indeksie glikemicznym, wspierając stabilny poziom cukru we krwi. Oprócz pięknych fotografii, przepisy zawierają dane o wartościach odżywczych, co ułatwi odchudzanie i zdrową dietę. Smakuj zdrowie o każdej porze roku. Spis treści: O mnie Czym jest dieta? Moja filozofia zdrowia 21 zasad zdrowego odżywiania i zdrowego stylu życia według Natki Pietruszki Poznaj swoje zapotrzebowanie energetyczne Różnice pomiędzy PPM a CPM Jak obliczyć PPM? Jak obliczyć CPM? Jak zaplanować skuteczne odchudzanie? Redukcja masy ciała – kluczowe aspekty Skąd się bierze efekt jojo? Poznaj bliżej swój metabolizm Co to jest metabolizm i jakie są jego składowe? Czy metabolizm zwalnia po trzydziestce i dlaczego wówczas wiele osób tyje? Jak naturalnie zadbać o swój metabolizm? Struktura książki Samouczek komponowania diety z niskim IG Przepisy na wiosnę Śniadania Kanapki z pastą z awokado i fety ze świeżymi warzywami Sycący omlet z serkiem wiejskim i malinami Omlet à la kanapka z warzywami Omlet twarogowy na słodko Jajecznica po meksykańsku z pieczywem z humusem i sałatą masłową Sadzone jajka w szparagach z pieczywem i rzodkiewkami Owsianka królewska Sadzone jajko na grzance z warzywami Zielone smoothie bowl ze szpinakiem Placuszki bananowe z tofu Obiady Krem z białych szparagów z kurkumą Gryczotto z zielonymi szparagami i czerwoną papryką Kolorowe danie obiadowe z kurczakiem, batatami i szparagami Dorsz w sosie porowym z brązowym ryżem i tartą marchewką Zupa gołąbkowa Kurczak curry z pomidorami, ryżem basmati i zieloną sałatą Makaron razowy z łososiem w kremowym sosie z warzywami Pełnoziarniste spaghetti z mozzarellą i oliwkami Genialne danie obiadowe z kalafiorem serwowane z kaszą gryczaną i roszponką Sałatka cezar z serem cheddar Kolacje Sałatka z groszkiem cukrowym i fetą Sałatka ze szparagami, fetą i pomidorkami koktajlowymi Owsianka pieczona z truskawkami i płatkami migdałowymi Carpaccio z buraczka Carpaccio z kalarepki Pieczone placuszki z warzywami i tuńczykiem Sałatka z zielonym ogórkiem i suszonymi pomidorami Omlet z fetą i zielonym groszkiem Placuszki jarmużowe ze skyrem i borówkami Zupa botwinkowa serwowana z jajkiem Przepisy na lato Śniadania Kasza manna razowa z musem truskawkowym i płatkami migdałowymi Zdrowe gofry z sezonowymi owocami Sadzone jajka na bakłażanie z pieczywem i sałatą masłową Śniadaniowy koktajl brzoskwiniowy Omlet szpinakowy z fetą Omlet kakaowy z porzeczkami Pomidorowa jajecznica z fetą Pasta z zielonego groszku i słonecznika z pieczywem i chrupiącymi warzywami Omlet jagodowy z jogurtem naturalnym i płatkami migdałowymi Puszyste placuszki z ricotty z czereśniami Obiady Makaron pełnoziarnisty z czerwoną fasolą, pomidorem i mozzarellą Makaron z kurczakiem i warzywami w sosie curry Bób na maśle z parmezanem Burger wołowy ze świeżymi warzywami Fasolka szparagowa à la spaghetti Tarta orkiszowa z kurczakiem i brokułem Krem porowo-ziemniaczany z zielonym groszkiem Soczysty łosoś z piekarnika z warzywami Dorsz w płatkach migdałowych z pieczonymi warzywami Curry z kalafiorem i ciecierzycą Kolacje Kasza gryczana z fasolką szparagową i parmezanem Sałatka z pieczonym łososiem i płatkami migdałowymi Sałatka z burakiem i jabłkiem Lekka sałatka z burratą i soczystymi truskawkami Gofry owsiane z jogurtem, jagodami i sezamem Sałatka z fasolką szparagową i tuńczykiem Bezmięsny gulasz z bakłażana Sałatka z arbuzem, fetą i oliwkami Pizzerinki z bakłażana z zielonym groszkiem Makaron pełnoziarnisty z fasolką szparagową i parmezanem Przepisy na jesień Śniadania Owsianka z gruszką i masłem orzechowym Warzywna jajecznica serwowana z pieczywem Zielona szakszuka Placuszki jogurtowe z gruszką Nocne placuszki jabłkowe Omlet kakaowy z pysznym nadzieniem Owsiany omlet z jabłkiem i cynamonem cejlońskim Omlet z porem i wędliną Ekspresowa owsianka z duszonymi śliwkami i gorzką czekoladą Owsianka z „czeko-jabłkiem” Obiady Tarta meksykańska Rozgrzewające curry z dynią i łososiem serwowane z ryżem basmati Ekspresowa zupa bolońska Kolorowa zupa z kurczakiem i czerwoną soczewicą Kaszotto gryczane z pieczarkami i kurczakiem Orzechowa komosanka z winogronami i pieczonym halloumi Dorsz pod szpinakową kołderką z brązowym ryżem i kiszonkami Zapiekany kalafior z porami Warzywne curry z czerwoną soczewicą serwowane z kaszą bulgur i kiszonkami Makaron z ciecierzycą i warzywami Kolacje Pieczona brukselka z batatem na szpinaku Zapiekany brokuł z czerwoną fasolą Koktajl z suszoną śliwką Brukselka na ostro z pełnoziarnistym makaronem Afrykańska zupa orzechowa Placuszek jabłkowy z patelni Wytrawny placek twarogowy Sałatka z mozzarellą i winogronami serwowana z pieczywem Pieczony batat z fetą i cebulą Pieczone placuszki z cukinii bez jajek Przepisy na zimę Śniadania Komosanka z bananem i masłem orzechowym Omlet kakaowy z pomarańczą Dwuskładnikowe placuszki orzechowe Szakszuka z serową nutką serwowana z pieczywem Gotowana kasza jaglana z jabłkiem Sadzone jajka w pieczarkach Jaglanka z musem z kiwi i bakaliami Owsianka z siemieniem lnianym i owocami leśnymi na gorąco Omlet w stylu śródziemnomorskim Omlet na słodko z serkiem typu włoskiego Obiady Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowo-kokosowym z brązowym ryżem i kiszonkami Ciecierzyca w sosie szpinakowo-serowym Pieczone bataty z suszonymi pomidorami, wędliną i mozzarellą Zupa z batatami, kurczakiem i czerwoną soczewicą Fasolka po bretońsku Pełnoziarniste penne z warzywami i mozzarellą Indyk z zielonym groszkiem i suszonymi pomidorami z kaszą bulgur i kiszonkami Wegetariańskie leczo z czerwoną fasolą serwowane z pieczywem Dorsz po włosku serwowany z brązowym ryżem Zupa cebulowa z serowymi grzankami Kolacje Chrupiący kalafior na ostro z kaszą gryczaną Pęczak z pieczarkami i fetą Kalafiornica serwowana z pieczywem i kiszonkami Sałatka z selerem, czerwoną fasolą i korniszonami Zupa z soczewicy i pieczarek Cebularze Racuszki gryczane z jabłkiem i cynamonem Pieczone warzywa pod pomidorowym sosem Zapiekanka gryczana z cukinią i fetą Duszony por i szpinak w mleku kokosowym z kurkumą serwowany z komosą ryżową Słodkości Owsianko-serniczek łaciaty Mięciutkie ciasteczka kakaowe z fasoli Wysokobiałkowy deser banoffee Deser kokosowy z gorącymi jagodami Marcepanki Batoniki jabłkowo-orzechowe Pełnoziarniste ciasto ze śliwkami Ciasto kakaowe bez mąki Kuleczki snickers Chrupiące gofry 3 × bez (cukru, glutenu, laktozy) Podziękowania Bibliografia

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Natalia Dolata
Rok wydania
  • 2024
Kategorie
  • Kulinaria
Format
  • PDF
  • MOBI
  • EPUB
Ilość stron
  • 240
Wybrane wydawnictwa
  • Vital