Lyo Food Liofilizowana Schab W Sosie Koperkowym 104G (500G) Świebodzice

4,9
15 opinii

LYOFOOD Schab w sosie koperkowym DUŻA 91 g (500 g) - Żywność liofilizowana Skład: warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, por, cebula, brokuł, kalafior) 61%, schab wieprzowy 33% (kostka), mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, przyprawy (zawiera seler), koper 0,3% Masa netto: 91 g Masa po …

od 49,95 Najbliżej: 50 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

LYOFOOD Schab w sosie koperkowym DUŻA 91 g (500 g) - Żywność liofilizowana Skład: warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, por, cebula, brokuł, kalafior) 61%, schab wieprzowy 33% (kostka), mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, przyprawy (zawiera seler), koper 0,3% Masa netto: 91 g Masa po uwodnieniu: ok. 500 g Wartość odżywcza na: 91 g wartość energetyczna: 1607 kJ / 383 kcal tłuszcz: 13 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g węglowodany: 35 g w tym cukry: 4,6 g błonnikL: 5,7 g białko: 30 g sól: 4,1 g Jedzenie liofilizowane Liofilizacja to proces suszenia przy obniżonym ciśnieniu i przy bardzo niskiej temperaturze. Tym sposobem żywność pozbawiamy prawie w 100% wody. Staje się ona bardzo lekka (woda to z reguły więcej niż 75% masy każdego dania), a na dodatek niepsująca się, gdyż bakterie do rozwoju potrzebują wilgoci. Żywność liofilizowana to znakomita propozycja dla turystów — każde opakowanie to pełnowartościowe i zdrowe danie, które możemy nosić w plecaku nawet 3 lata! Kiedy chcemy zjeść posiłek, zalewamy porcję gorącą wodą i czekamy chwilę na uwodnienie wszystkich składników. Proces liofilizacji pozbawia jedzenia wody, ale pozostawia cały smak i wszystkie wartości odżywcze. Co to liofilizacja? Jeszcze dokładniej... Liofilizacja to fachowo rzecz ujmując suszenie sublimacyjne. Co to oznacza? Zacznijmy od terminu sublimacja. Jest to przemiana substancji z postaci stałej do gazowej, z pominięciem fazy ciekłej. W procesie liofilizacji woda w żywności (lub jakiejkolwiek innej rzeczy) jest zamrażana, a następnie odparowywana. Liofilizacja jest przeprowadzana w bardzo niskiej temperaturze oraz przy obniżonym ciśnieniu. Proces ten pozwala pozbyć się z żywności jedynie wody, przy zachowaniu wszystkich innych cech — właściwości odżywczych, smaku itp. Brak wody nie pozwala również rozwijać się bakteriom ani grzybom — żywność liofilizowana może być zdatna do spożycia nawet przez kilka lat i to bez użycia żadnych innych konserwantów. Kiedy chcemy przygotować danie liofilizowane, zalewamy je tylko ciepłą wodą i po kilku minutach jest gotowe. Po liofilizacji i ponownym uwodnieniu konsystencja oraz wizualne cechy dania mogą się oczywiście zmienić, ale wszystkie inne cechy pozostają niezmienne. Żywność liofilizowana została wynaleziona przez amerykańskie wojsko i pierwszy raz użyta w czasie II wojny światowej. Potrzebowano wartościowej żywności o długim terminie spożycia. Liofilizaty sprawdzają się w wojsku, a dzisiaj są także chętnie wykorzystywane przez turystów i podróżników. LyoFood Lyo Food to polska marka żywności liofilizowanej. Firma na tle konkurencji wyróżnia się unikalną metodę produkcji, za którą wielokrotnie była nagradzana i co ważniejsze przez którą, jest bardzo doceniana przez klientów. Otrzymane nagrody to między innymi OutDor Industry Award z 2013 roku lub Outdoor Editors’ Choice niemieckiego Outdoor Magazin z 2015 roku. Wyjątkowość LYO Food wynika z kolejności kroków podczas przygotowywania dań. W przeciwieństwie do innych marek liofilizatów, potrawy Lyo Food w pierwszej kolejności są gotowane lub przygotowywane dokładnie tak, jak byśmy to robili w domu — danie jest też wtedy odpowiednio doprawiane. Gotowe potrawy dopiero wtedy przechodzą proces liofilizacji. O ile wartości odżywcze, kaloryczność, zdrowotność wynikającą z braku jakichkolwiek konserwantów są podobne jak w przypadku dań innych marek, to smak jest zupełnie inny. Lyo Food smakują, dokładnie tak, jak powinny! Potrawy Lyo Food są więc zdrowe, pożywne, dostarczają odpowiedniej dawki energii i są do tego naprawdę smaczne.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • LYOFOOD
Model
  • Danie liofilizowane LYOFOOD Schab w sosie koperkowym 500 g
Typ produktu
  • Żywność liofilizowana
Waga (g)
  • 500
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów
  • Nie zawiera oleju palmowego
  • Nie zawiera orzechów
  • Nie zawiera soi

Opinie Lyo Food Liofilizowana Schab W Sosie Koperkowym 104G (500G) Świebodzice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,9 na podstawie 15 opinii
  • Justyna
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Smaczny, aromatyczny, dość duże kawałki susoznego mięsa. Polecam.
    • aromat
    • jakość
    • smak
    • trwałość
    • wygoda
  • r...d
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    pychota!
    • aromat
    • jakość
    • smak
    • trwałość
    • cena
  • c...s
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Smaczny, praktyczny, polecam na wyprawy
    • aromat
    • jakość
    • smak
    • trwałość
  • m...6
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Przydatny produkt na trudne czasy
  • b...o
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo smaczne i tresciwe
    • aromat
    • jakość
    • smak
    • trwałość