Targroch Mąka Migdałowa 1000G Supraśl

4,92
207 opinii

TARGROCH Mąka migdałowa Dieta KETO Omega 3 1000g Mąka migdałowa powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek. Charakteryzuje się słodkim, migdałowym smakiem i białą barwą. Może być używana jako zdrowy zamiennik mąk tradycyjnie używanych do wypieku pieczywa i ciast. Składniki Mąka z migdałów …

od 41,99 Najbliżej: 13 km

Liczba ofert: 4

Oferta sklepu

Opis

TARGROCH Mąka migdałowa Dieta KETO Omega 3 1000g Mąka migdałowa powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek. Charakteryzuje się słodkim, migdałowym smakiem i białą barwą. Może być używana jako zdrowy zamiennik mąk tradycyjnie używanych do wypieku pieczywa i ciast. Składniki Mąka z migdałów Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Informacje o alergenach W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Mąka migdałowa Z jednej strony powinna być produktem dobrze znanym, z drugiej jednak budzi spore zainteresowanie i jest pewnego rodzaju odkryciem. To bardzo zdrowy, ale i kaloryczny produkt – podobnie jak migdały, z których powstaje. Czym wyróżnia się mąka migdałowa, jakie ma zastosowanie, i czy jest w jakikolwiek sposób lepsza od innych rodzajów mąk? Mielone migdały – mąka i bakalie w jednym Mąka migdałowa powstaje w wyniku drobnego zmielenia nasion owoców migdałowca zwyczajnego, znanych szerzej jako migdały. To jedne z najzdrowszych orzechów, zaliczane do grona superfoods. Przede wszystkim zawierają mnóstwo zdrowych tłuszczów, bardzo dużo witaminy E oraz minerałów – wapnia, magnezu, cynku, potasu i fosforu. Dodatkowo wspierają pracę mózgu, pobudzając kreatywność i wzmacniając koncentrację. Migdały mielone są właściwie tak samo zdrowe jak te spożywane w całości. Właśnie dlatego mąka migdałowa jest dobrym wyborem, jako urozmaicenie tradycyjnych potraw mącznych. Wśród jej wielu zalet warto wymienić znakomity smak oraz to, że jest bezglutenowa. Warto pamiętać, że orzechy są jednym z najczęstszych alergenów, dlatego osoby uczulone powinny sięgać po nie ostrożnie, szczególnie jeśli nie są pewne, które rodzaje orzechów je uczulają. Czy mąka z migdałów zastąpi mąkę pszenną? W przypadku mąk z orzechów i strączków, zwykle bardzo trudno jest zupełnie zastąpić mąkę pszenną w proporcjach 1:1. Mielone migdały są jednak w tej kwestii wyjątkiem. Należy pamiętać, że przy całkowitym zastąpieniu mąki pszennej migdałową, wypieki mogą mieć inną strukturę i gorzej wyrastać. Szczególnym przypadkiem są też ciasta drożdżowe, do których przygotowania potrzebny jest zaczyn. Wyrabiając je, najlepiej wymieszać migdały mielone z inną mąką, która ma lepsze właściwości wypiekowe – np. pszenną lub orkiszową. Pozwoli to na uzyskanie lepszego efektu wyrośnięcia ciasta. Przepisy z mąką migdałową Mielone migdały można dodać do niemalże wszystkich potraw – zwłaszcza tych serwowanych na słodko. Rekomendujemy szczególnie przygotowanie z nimi naleśników, muffinek, zdrowych kulek mocy, gofrów i placuszków. Mąka migdałowa nie bez powodu nazywana jest często najzdrowszą i najsmaczniejszą. Każdy, kto szuka nowych smaków i chce uczynić swoją dietę bardziej wartościową, powinien na stałe wprowadzić do menu potrawy z jej dodatkiem. Wartość odżywcza produktu w 100 g Wartość energetyczna 2393kJ/572 Tłuszcz 52 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74 g Węglowodany 20,5 g w tym cukry 4,2 g Błonnik 12,9 g Białko 20 g Sól** 0,04 g Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal). Sposób przygotowania i przechowywania Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Informacja alergenna Produkt jest alergenem. W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Dane producenta/dystrybutora Producent: TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Targroch
Rodzaj
  • Migdałowa
Waga (g)
  • 1
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 50
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera glutenu
  • Nie zawiera konserwantów
  • Produkt wegański
Dystrybucja
  • None
Typ produktu
  • Mąka
Certyfikat
  • Wegański
  • Wegetariański

Opinie Targroch Mąka Migdałowa 1000G Supraśl

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,92 na podstawie 207 opinii
  • g...t
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo smaczna zdrowa mąka używam do panierowania mięs niepowtarzalny smak
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Kupiłam ją kolejny raz i wypieki które z niej robię są b. dobre. Polecam
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • WojtekWroc
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    idealna do ciasta :)
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • g...4
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Mąką bardzo dobrej jakości, solidnie zapakowana. Polecam zakup
  • Ela
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Pozytywna.
    • aromat
    • jakość
    • smak