Pasta do Yangzhou Ryżu Smażonego Stir-Fry 50g Ahg Supraśl

GOTOWA PASTA PRZYPRAWA DO KANTOŃSKIEGO RYŻU SMAŻONEGO YANGZHOU FRIED RICE ASIAN HOME GOURMET 50G to gotowy sos, który łączy w sobie autentyczne smaki Chin. Gotowa marynata sprawia, że przygotowanie obiadu jest ekspresowe. Nuty orientalnych przypraw nadają daniu charakteru, dzięki czemu we własnej …

od 8,07 Najbliżej: 17 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

GOTOWA PASTA PRZYPRAWA DO KANTOŃSKIEGO RYŻU SMAŻONEGO YANGZHOU FRIED RICE ASIAN HOME GOURMET 50G to gotowy sos, który łączy w sobie autentyczne smaki Chin. Gotowa marynata sprawia, że przygotowanie obiadu jest ekspresowe. Nuty orientalnych przypraw nadają daniu charakteru, dzięki czemu we własnej kuchni możemy poczuć się jak na ulicach Azji. Idealne na szybkie danie, dzięki uniwersalnemu smakowi bez problemu do jego przygotowania można użyć resztek. Smażony ryż Yangzhou to pełna aromatu rozkosz. Dzięki połączeniu bogatych składników, takich jak jajka, krewetki, pokrojone w kostkę warzywa czy soczyste mięso, każdy kęs oferuje symfonię wyrazistych smaków. Danie ma bogaty profil umami z nutami dymności, dzięki czemu jest smacznym i przyjemnym doznaniem kulinarnym, które sprawia, że chętnie skusisz się na dokładkę. Sposób przygotowania 1 opakowanie pasty Asian Home Gourmet 2-3 łyżki oleju roślinnego 1 duża cebula, cienko pokrojona 100 g krewetek, szynki lub wybranego mięsa 3 1/4 szklanki (650 g) ugotowanego ryżu 2 jajka, roztrzepane 100 g mrożonych warzyw mieszanych Cebula dymka i czerwone papryczki chilli, pokrojone w cienkie plasterki, do dekoracji Instrukcje gotowania: Rozgrzać olej w woku na średnim ogniu. Dodać cebulę i mięso Smażyć mieszając przez 3 minuty. Dodać ryż i pastę przyprawową, smażyć mieszając przez 2 minuty. Przesunąć mieszankę na bok woka. Dodać jajka, gotować przez 1 minutę i wymieszać z ryżem. Dodać warzywa i smażyć przez 2 minuty lub do momentu, aż będą wystarczająco gorące. Udekorować Czy wiesz, że...? Pomimo swojej nazwy, smażony ryż Yangzhou mógł nie pochodzić z Yangzhou w Chinach. Jego powstanie często przypisuje się chińskim szefom kuchni, którzy pracowali w Azji Południowo-Wschodniej i dostosowali danie do lokalnych gustów. Dziś smażony ryż Yangzhou jest popularny na całym świecie i stał się podstawą kuchni chińskiej, uwielbiany za aromatyczne połączenie składników i kuszący aromat. Skład: Szalotka, olej sojowy, sos sojowy (woda, soja, mąka pszenna, cukier, sól), pasta pomidorowa, sól, czosnek, cebula, ciemny sos sojowy (cukier, sól, woda, soja, mąka pszenna), pieprz. Producent: Asian Home Gourmet Pojemność: 50g Pochodzenie: Tajlandia

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Asian Home Gourmet
Waga (g)
  • 50