Panko panierka do kotletów jasna japońska pszenna bułka tarta do warzyw krewetek 200g Supraśl

PANKO PANIERKA W STYLU JAPOŃSKIM JASNA PSZENNA 200G to japońska bułka tarta przygotowywana z chleba typu tostowy, którą używana w kuchni azjatyckiej jako panierka do dań smażonych. Panierka azjatycka, nazywana także panko, to rodzaj chrupiącej panierki używanej w kuchni azjatyckiej, zwłaszcza w …

od 8,47 Najbliżej: 17 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

PANKO PANIERKA W STYLU JAPOŃSKIM JASNA PSZENNA 200G to japońska bułka tarta przygotowywana z chleba typu tostowy, którą używana w kuchni azjatyckiej jako panierka do dań smażonych. Panierka azjatycka, nazywana także panko, to rodzaj chrupiącej panierki używanej w kuchni azjatyckiej, zwłaszcza w kuchni japońskiej. Słowo "panko" pochodzi z japońskiego i oznacza "chleb", co odzwierciedla fakt, że jest to rodzaj panierki w formie chrupiących, białych okruszków chleba. Występuje w dwóch rodzajach: biała - produkowana z chleba pozbawionego skórki jasnobrązowa - z chleba z uwzględnieniem skórki. Produkt cechuje się niesłychaną prostotą, w produkcie nie znajdziesz żadnego "E", konserwantu, ani wzmacniacza smaku. W kuchni azjatyckiej tego typu panierka używana jest przede wszystkim w kuchni ulicznej przy smażeniu na głębokim oleju krewetek, kurczaka i innych produktów mięsnych. Pochodzenie: Chiny

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Misako
Model
  • panko panierka chrupiąca japońska
Waga (g)
  • 200
Cechy
  • Nie zawiera oleju palmowego