Lebensbaum Cynamon Cejloński Mielony Bio 50g Supraśl

Ekologiczny cynamon cejloński mielony - cynamon z certyfikatem BIO Cynamon cejloński ma szczególnie delikatny, aromatyczno-słodki smak. Jest to jedyna odmiana drzewa cynamonowego Ceylanicum. Wybierz tę przyprawę, jeśli chcesz uzyskać w swoich daniach subtelną nutę cynamonu, która harmonijnie łączy …

od 13,60 Najbliżej: 18 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Ekologiczny cynamon cejloński mielony - cynamon z certyfikatem BIO Cynamon cejloński ma szczególnie delikatny, aromatyczno-słodki smak. Jest to jedyna odmiana drzewa cynamonowego Ceylanicum. Wybierz tę przyprawę, jeśli chcesz uzyskać w swoich daniach subtelną nutę cynamonu, która harmonijnie łączy się z innymi aromatami. Co doprawiać cynamonem cejlońskim? Podczas gdy użycie cynamonu ogranicza się w wielu krajach do deserów, można nim doprawiać także dania mięsne, tak jak to robi się w Azji i na Bliskim Wschodzie. Cynamon najlepiej przechowywać w porcelanowych lub szklanych pojemnikach, z dala od powietrza i światła. W dobrych warunkach cynamonu zachowuje swój aromat nawet przez trzy lata. Cynamon naturalnie zawiera substancję kumarynę. Do czego używać cynamonu? Podpowiadamy! możesz dodawać cynamon do potraw mięsnych i rybnych najlepszy dodatek do deserów, wypieków i bułeczek świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju ciast sprawdzi się jako wzmacniacz smaku i aromatu kawy znakomicie pasuje do czekolady bardzo dobra przyprawa do napojów i ponczy cynamon to idealny dodatek do rozgrzewającej herbaty Właściwości zdrowotne cynamonu ma działanie dezynfekujące organizm zwalcza pasożyty przewodu pokarmowego zwiększa łaknienie, poprawia apetyt ma właściwości rozgrzewające poprawia krążenie krwi wykazuje właściwości antyoksydacyjne, opóźniając starzenie się organizmu obniża poziom cukru i cholesterolu BIO mielony cynamon - dlaczego warto wybrać ekologiczny cynamon? jego zbiory i produkcja nie naruszają środowiska naturalnego nie zawiera chemicznych oprysków nie jest nawożony nawozami nienaturalnymi proces obróbki odbywa się z poszanowaniem środowiska cynamon bez chemii, konserwantów, barwników, ulepszaczy Cynamon mielony cejloński - dodatkowe informacje SKŁADNIK: ekologiczny cynamon cejloński mielony 100%. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g. INFORMACJA ALERGENNA: może zawierać gorczycę i seler. SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Niemcy; Certyfikat bio: jest; WEGETARIAŃSKI; WEGAŃSKI. Zawartość opakowania: 50 gramów. Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :) Przepis na ciasto z cynamonem cejlońskim Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej, 1 i 1/2 szklanki mleka, 50 g drożdży, 1/2 szklanki cukru, 3 żółtka, 100 g masła, szczypta soli Jabłka: 1/2 kg jabłek, 1 łyżka cynamonu cejlońskiego Kruszonka: 1 szklanka mąki pszennej, 100 g miękkiego masła, 1 łyżka oleju, 1/2 szklanki cukru Budyń: 1/2 litra mleka, 1 budyń waniliowy z cukrem, 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie:3/4 szklanki mąki połączyć z gorącym mlekiem, całość dokładnie wymieszać, ostudzić. Drożdże wymieszać z połową cukru, a gdy się rozpuszczą, połączyć z mąką i mlekiem. Całość razem dokładnie wymieszać, przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na ok. 15 minut. Pozostałą mąkę pszenną przesypać do miski. Żółtka utrzeć na puszystą masę z solą i pozostałym cukrem. Następnie przełożyć do miski z mąką pszenną. Dodać również rozczyn i razem wyrobić. Na koniec dodać do ciasta roztopione i ostudzone masło. Całość ponownie wymieszać, wyrabiać ciasto ręką, aż będzie odchodzić od ręki. Ciasto odstawić na ok. 1 godzinę w ciepłe miejsce, by podwoiło swoją objętość. Jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, obsypać cynamonem i wymieszać. Wszystkie składniki kruszonki wymieszać razem i zgnieść ręką. Kruszonka powinna wyjść sypka. W 1 szklance mleka rozpuścić budyń waniliowy i mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotować i wlać rozmieszany budyń. Zagotować, i jeszcze chwilkę pogotować, cały czas mieszając. Do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć drożdżowe ciasto. Na nim rozłożyć plasterki jabłek (wcisnąć do ciasta) i wyłożyć gorący budyń waniliowy (rozkładać łyżką). Na wierzch ciasta rozsypać kruszonkę. Piec przez około 45 minut w temperaturze 180-190 °C. Smacznego! :)

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Lebensbaum
Rodzaj
  • Cynamon
Waga (g)
  • 50
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów

Opinie Lebensbaum Cynamon Cejloński Mielony Bio 50g Supraśl

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 9 opinii
  • z...z
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Zażywam na co dzień jako dodatek przy leczeniu cukrzycy typu 2 i jako dodatek do codziennej kawy
  • z...z
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    jestem diabetykiem, wiec jest to dla mnie niezbędny produkt
  • z...z
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo pomocny w walce z cukrzycą, biorę od 2 lat
  • t...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobre
  • z...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.