Krukam Malina Liofilizowana 80g Supraśl

KRUKAM Malina liofilizowana 80g Liofilizacja, to zjawisko powszechne w przyrodzie. Jest to przemiana fazowa wody ze stanu stałego w gazowy z pominięciem stanu ciekłego. W latach pięćdziesiątych stosowane na skalę laboratoryjną, z czasem znalazło zastosowanie w produkcji żywności. Liofilizacja to, …

od 35,90 Najbliżej: 15 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

KRUKAM Malina liofilizowana 80g Liofilizacja, to zjawisko powszechne w przyrodzie. Jest to przemiana fazowa wody ze stanu stałego w gazowy z pominięciem stanu ciekłego. W latach pięćdziesiątych stosowane na skalę laboratoryjną, z czasem znalazło zastosowanie w produkcji żywności. Liofilizacja to, na dzień dzisiejszy, najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Procesowi temu można poddać niemal wszystkie substancje i produkty zawierające wodę. Żywność poddawana liofilizacji w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody (wilgotność resztkowa wynosi ok. 3 %) co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej. Ponadto „liofilizat” jest lekki- suche masy oscylują w granicach 10 %, co czyni go łatwym w transporcie. Po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości. Składniki: Malina liofilizowana 100% Wartości odżywcze w 100g - Wartość energetyczna 1414 kJ / 338 kcal Tłuszcz 4,3g w tym tłuszcze nasycone 0,3g Węglowodany 50,3g w tym cukry 40,3g Błonnik pokarmowy 32,4g Białko 8,3g Sól 0,002g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Krukam
Waga (g)
  • 80
Cechy
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański