Zwieger Gabro Nóż Kuchenny (Zwng1395) Sulejówek

ZWIEGER GABRO KUCHENNY 20 CMNóż do plastrowania GABRO to nóż wykonany z niemieckiej stali nierdzewnej (X50CrMoV15) wyróżniający się nowoczesnym wzornictwem. Stal ta charakteryzuje się niezwykłą twardością i wytrzymałością, co przekłada się na długą żywotność noża jak i ostrza, które ostrzone jest …

od 67,64 Najbliżej: 10 km

Liczba ofert: 20

Oferta sklepu

Opis

ZWIEGER GABRO KUCHENNY 20 CMNóż do plastrowania GABRO to nóż wykonany z niemieckiej stali nierdzewnej (X50CrMoV15) wyróżniający się nowoczesnym wzornictwem. Stal ta charakteryzuje się niezwykłą twardością i wytrzymałością, co przekłada się na długą żywotność noża jak i ostrza, które ostrzone jest ręcznie w podwójnym procesie gradacji, przez co zapewnia precyzję krojenia oraz łatwość ostrzenia. Rękojeść wykonana z tworzywa sztucznego zapewnia ergonomię i wygodę użytkowania. Dodatkowo uchwyt pokryty jest powłoką antybakteryjną (tlenkiem srebra) dającą ochronę przed bakteriami i grzybami.Ten typ noża najłatwiej umiejscowić gdzieś pomiędzy nożem uniwersalnym, a nożem szefa. Jest wyraźnie większy od typowego noża uniwersalnego, a jego klinga, choć zbliżona długością do noża szefa, jest od niego węższa, a tym samym sam nóż jest zauważalnie lżejszy. Większość lubujących się w kuchennych zadaniach używa go głównie do krojenia praktycznie każdego rodzaju surowego mięsa (zwłaszcza większych kawałków), jak również do oddzielania go od kości. Spiczaste, ostre zakończenie, przy wąskiej klindze pozwala łatwo wycinać mięso nawet w ciężko dostępnych miejscach. Ponadto idealnie nadaje się do porcjowania wędlin, szynki, czy też pieczonego drobiu. Przez to wszystko jest szczególnie popularny m.in. w Stanach Zjednoczonych. Reasumując – kuchenny niezbędnik każdego mięsożercy.Cechy i zalety Nóż Kuchenny ZWIEGER Gabro:Noże GABRO to połączenie wygody użytkowania, efektywności pracy i zastosowań prozdrowotnych.Najwyższej jakości materiał hartowana niemiecka stal nierdzewna X50CrMoV15Ostrze o twardości 52 HRCWyjątkowo ostre, wytrzymałe ostrze dzięki ręcznemu ostrzeniu w podwójnym procesie gradacjiPowłoka antybakteryjna na rękojeści- powlekana tlenkiem srebra, dająca ochronę przed bakteriami i wirusamiErgonomiczna, wykonana z tworzywa sztucznego rękojeść...

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Zwieger
Model
  • Gabro
Rodzaj
  • Noże do mięsa i wędlin
Kolor
  • Czarne
Długość ostrza
  • 20 cm
Materiał uchwytu
  • Z tworzywa sztucznego
Materiał ostrza
  • Ze stali