Trapa Czekolada Ciemna 80% Bez Dodatku Cukru Bezglutenowa 80g Sulejówek

OPIS Czekolada ciemna bezglutenowa bez dodatku cukru 80 g Trapa Linia czekolad bezcukrowych marki TRAPA słodzona jest maltitolem – słodzikiem należącym do grupy polioli (inne poliole to przykładowo ksylitol i erytrytol). W porównaniu do cukru białego ma znacznie niższy indeks glikemiczny, co z …

od 13,50 Najbliżej: 13 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

OPIS Czekolada ciemna bezglutenowa bez dodatku cukru 80 g Trapa Linia czekolad bezcukrowych marki TRAPA słodzona jest maltitolem – słodzikiem należącym do grupy polioli (inne poliole to przykładowo ksylitol i erytrytol). W porównaniu do cukru białego ma znacznie niższy indeks glikemiczny, co z pewnością docenią osoby z cukrzycą lub insulinoopornością. Jego kaloryczność określa się na poziomie 40% niższym od cukru białego, więc stanowi dobrą alternatywę dla osób dbających o linię lub starających się zrzucić nadprogramowe kilogramy. Chocolates TRAPA to hiszpański producent czekolad z ponad 120 letnim doświadczeniem. Czekolady marki TRAPA znane są zarówno w Hiszpanii jak i w wielu krajach europejskich, arabskich oraz w Ameryce Południowej. SKŁADNIKI Miazga kakaowa, substancja słodząca (maltitol), odtłuszczone kakao w proszku, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromat. Zawartość kakao minimum 80%. Zawiera naturalnie występujące cukry. Nadmierne spożycie może mieć działanie przeczyszczające. Bez glutenu. Alergeny: Zawiera soję. Może zawierać mleko i orzechy. Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 2125 kJ / 514 kcal Tłuszcz 43 g w tym kwasy nasycone 27 g Węglowodany 26 g w tym cukry 1,1 g + 20 g poliole Białko 10 g Sól 0,06 g PRZECHOWYWANIE Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed zapachami i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Idealna temperatura przechowywania: 14-21ºC.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Trapa
Rodzaj
  • Czekolady
Cechy
  • Nie zawiera glutenu