Satake Noże Kuchenne Ze Stali Nierdzewnej Katsu Duo Czarne 2 Szt. Sulejówek

SATAKE Katsu Zestaw 2 Nóży Japońskich: Santoku + Nakiri HG8265W Przedstawiamy zestaw noży kuchennych, zapakowany w eleganckie pudełko to doskonały pomysł na prezent. Nóż Santoku jest przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Dzięki swoim gabarytom doskonale sprawdza się w krojeniu …

od 319,20 Najbliżej: 18 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

SATAKE Katsu Zestaw 2 Nóży Japońskich: Santoku + Nakiri HG8265W Przedstawiamy zestaw noży kuchennych, zapakowany w eleganckie pudełko to doskonały pomysł na prezent. Nóż Santoku jest przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Dzięki swoim gabarytom doskonale sprawdza się w krojeniu dużych produktów takich jak arbuz, kapusta. Wysoka rękojeść zapobiega uderzanie o deskę. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów. Natomiast nóż Nakiri to japoński nóż do cięcia ziół i warzyw z serii Tomoko, prostokątna klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych składników. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Całość zapakowana jest w drewniane pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Specyfikacja Producent: Satake Profesjonalny Nóż Satake Katsu Santoku 17 cm Ostrze: stal molibdenowo-wanadowa Rękojeść: drewno Pakka Twardość: 56-58 HRC Długość całkowita: 30,5 cm Długość ostrza: 17 cm Szerokość klingi: 4,7 cm Grubość klingi: ok. 1,8 mm Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny Waga: ok. 150 g Japoński Nóż Satake Katsu Nakiri 16 cm Ostrze: stal molibdenowo-wanadowa Rękojeść: drewno Pakka Twardość: 56-58 HRC Długość całkowita: 29,8 cm Długość ostrza: 16 cm Szerokość klingi: 4,8 cm Grubość klingi: ok. 1,8 mm Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny Waga: ok. 150 g EAN: 4956617600187 Model: HG8265W Marka SATAKE „Rozwój produktów i usług, jakie świadczymy był, jest i zawsze będzie naszym priorytetem, a efekt finalny ma być najwyższej jakości i w rozsądnej cenie”. Satake Cutlery MFG Co, . Ltd. Została założona w lutym 1947 roku przez Yasuyoshi Satake oraz jego ojca Yoshiro Satake w Seki (Japonia) gdzie do dzisiaj produkowane są wszystkie noże tej marki. Miasto Seki (Seki-shi) jest znanym na całym świecie zagłębiem kowalstwa, w którym produkowane są jedne z najlepszych noży i mieczy w Japonii. Z dumą wykonujemy swoją pracę, kontynuując dzieło naszych przodków. Nasze noże do dzisiaj są produkowane tradycyjnymi metodami a większość procesu produkcji oraz ostrzenie wykonywane jest ręcznie przez naszych pracowników. Marka Satake to doskonałej jakości klingi w rozsądnej cenie. Stal wanadowo-molibdenowa Stal wanadowo-molibdenowa lub chromowo-wanadowo-molibdenowa (nazwy występujące zwykle zamiennie). Prosta stal nierdzewna z zawartością w.w. pierwiastków w swoim składzie chemicznym. Prosta w ostrzeniu nawet bez specjalnych systemów ostrzących. Bardzo odporna na rdze i elastyczna. Trochę krótsze trzymanie ostrości kompensuje duża odporność na wykruszenia i naprężenia boczne. Nie wymaga zbyt wiele uwagi przy konserwacji. Zwykle jest hartowana w niższych granicach skali HRC (56-58). Konserwacja noży kuchennych Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali. Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Satake Cutlery
Rodzaj
  • Zestawy noży
Kolor
  • Czarne
Długość ostrza
  • 17 cm
Twardość ostrza
  • 56 HRC
Waga
  • 150 g
Typ ostrzenia
  • Szlif dwustronny symetryczny
Liczba noży w zestawie
  • 2
Opakowanie
  • W pudełku

Opinie Satake Noże Kuchenne Ze Stali Nierdzewnej Katsu Duo Czarne 2 Szt. Sulejówek

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 2 opinie
  • j...i
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobre noże, dobrze leżą w ręce i świetnie kroją. Dobry stosunek ceny do jakości. Jaka będzie ich wytrzymałość okaże się po czasie.
    • funkcjonalność
    • jakość
    • wygląd
  • m...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.