Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania Sulęcin

To kolejna książka grupy naukowców z AGH poświęcona badaniu i ocenie jakości towarów handlowych – tym razem dotycząca grupy towarów z kategorii używki. Proces badania używek jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w ich produkcji. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy używek są …

od 80,95 Najbliżej: 33 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

To kolejna książka grupy naukowców z AGH poświęcona badaniu i ocenie jakości towarów handlowych – tym razem dotycząca grupy towarów z kategorii używki. Proces badania używek jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w ich produkcji. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy używek są zobowiązani do wprowadzenia na rynek towarów w pełni bezpiecznych i niezagrażających zdrowiu i życiu konsumentów. To uniwersalny przewodnik-kompendium po ujętych normami metodach badania i oceny jakości następujących grup używek, przeznaczonych do obrotu handlowego: substancje psychoaktywne, napoje alkoholowe (piwo, wina i miody pitne, napoje spirytusowe, destylaty rolnicze etc.), kawa i herbata, kakao, tytoń, przyprawy i inne. Zaprezentowany szczegółowy opis wykonanych badań, nowoczesna aparatury, sposoby kontroli i interpretacji wyników, czyni tę książkę nowatorską i niezbędną lekturą dla wybranych grup specjalistów. Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – pracowników działów kontroli jakości, technologów w przedsiębiorstwach oraz specjalistów wykorzystujących omawiane w książce towary itd. Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania "Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania" to kompleksowa publikacja, która dostarcza wiedzy na temat produktów spożywczych przeznaczonych dla osób o szczególnych potrzebach dietetycznych. Książka ta jest nieocenionym źródłem informacji dla specjalistów z branży żywieniowej oraz dla wszystkich zainteresowanych zdrowym odżywianiem. Dla kogo jest ta książka? Dietetycy i specjaliści ds. żywienia Studenci kierunków związanych z naukami o żywności Osoby z nietolerancjami pokarmowymi i ich rodziny Profesjonaliści z branży spożywczej Co zyskasz dzięki tej publikacji? Wiedza specjalistyczna: Zdobądź szczegółowe informacje na temat wyrobów spożywczych dostosowanych do potrzeb osób z alergiami i nietolerancjami. Praktyczne zastosowanie: Dowiedz się, jak wprowadzać do diety produkty specjalnego zastosowania, aby poprawić jakość życia osób z ograniczeniami dietetycznymi. Aktualne badania: Poznaj najnowsze badania i trendy w dziedzinie żywienia specjalistycznego. Przykłady zastosowań: Otrzymaj praktyczne przykłady i porady dotyczące wprowadzania tych produktów do codziennego menu. Kluczowe tematy i obszary Wyroby spożywcze dla osób z alergiami pokarmowymi Żywność funkcjonalna i jej zastosowanie Specjalne diety i ich wpływ na zdrowie Przepisy i porady dotyczące żywienia O Autorach Wiktor Kubiński, Ewa Kubińska-Jabcoń, Mariusz Niekurzak – zespół ekspertów w dziedzinie żywienia i dietetyki, którzy dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem, aby wspierać zdrowe nawyki żywieniowe. O Wydawcy Wydawnictwo Naukowe PWN – renomowane wydawnictwo specjalizujące się w publikacjach naukowych i edukacyjnych, które dostarcza rzetelnych informacji i materiałów dla studentów oraz profesjonalistów w różnych dziedzinach. Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktuWydawnictwo Naukowe PWN Spółka AkcyjnaGottlieba Daimlera 202-460 Warszawaasystent.marketing@pwn.com.pl22 6954321

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Wiktor Kubiński, Mariusz Niekurzak, Ewa Kubińska-Jabcoń
Wybrane wydawnictwa
  • PWN
Ilość stron
  • 382
Rok wydania
  • 2024
Okładka
  • Miękka
ISBN
  • 9788301238971