De Buyer Outdoor 24Cm Patelnia Do Naleśników Ze Stali Węglowej (D530324) Stargard

4,83
3 opinie

Przedmiotem oferty jest: de Buyer #OUTDOOR Patelnia do naleśników 24 cm Linia Outdoor to patelnie de Buyer ze stali niebieskiej, odznaczające się znakomitymi właściwościami równomiernego nagrzewania powierzchni. Zastosowane wysokie ranty i zaokrąglone kształtu boczne patelni ułatwiają wygodne i …

od 87,12 Najbliżej: 36 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Przedmiotem oferty jest: de Buyer #OUTDOOR Patelnia do naleśników 24 cm Linia Outdoor to patelnie de Buyer ze stali niebieskiej, odznaczające się znakomitymi właściwościami równomiernego nagrzewania powierzchni. Zastosowane wysokie ranty i zaokrąglone kształtu boczne patelni ułatwiają wygodne i efektywne smażenie wszelkich potraw. Outdoor bardzo łatwo się nagrzewają, gdyż ścianki patelni mają zaledwie 2 mm. i doskonale rozprowadzają ciepło przy tym w doskonały sposób karmelizują potrawy w nich przyrządzane. Są lekkie i poręczne, nadają się do przysmażania mięs, przyrządzania ryb, serów, potraw grillowanych oraz wszelkich innych produktów które wymagają precyzyjnego i szybkiego przysmażania. jak wszystkie produkty od de Buyer zaopatrzone są w solidny, wygodny uchwyt zakrzywiony w stylu francuskim co przekłada się na ich łatwą obsługę. Patelnie OUTDOOR nie są przystosowane do używania na płytach indukcyjnych. Wskazówki użytkowania Nie nagrzewaj pustej patelni, przed każdym użyciem rozgrzej ją z odrobiną tłuszczu. Przed pierwszym użyciem konieczne jest sezonowanie patelni. Zasady pielęgnacji Po każdym użyciu wyczyść bez stosowania detergentów, spłucz ciepłą wodą, osusz i lekko natłuść. Przechowywać w suchym miejscu. Nie myć w zmywarce. Nie używać na płytach indukcyjnych. Jak sezonować patelnię? 1: zalej patelnię cienką warstwą oleju. 2: smaż olej aż do pojawienia się dymu, po czym ściągnij patelnię z ognia, wylej olej i wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem. Patelnia nabierze ciemnego koloru, co oznacza, że wytworzyła się na niej warstwa węglowej patyny odpowiedzialnej za nieprzywieranie do patelni smażonych produktów. Producent: de Buyer Wymiary: 24x1,5 cm Materiał: Stal niebieska Myć ręcznie uchwyt zakrzywiony w stylu francuskim sezonowanie przed pierwszym użyciem nadaje właściwości non-stick dodatkowy symbol Producenta: 3011245303242 | D-5303-24 | D530324 Patelnie wykonane z najwyższej jakości stali niebieskiej oksydowanej poprzez obróbkę cieplną. Patelnia ze stali niebieskiej szybko się nagrzewa, można ją z powodzeniem stosować do wysokich temperatur. Dodatkowo jej monolityczny korpus równomiernie rozprowadza ciepło co zapobiega powstawaniu tzw. martwych pól podczas pracy naczynia w wysokich temperaturach. Seria patelni Carbon Blue Steel doskonale nadaje się do smażenia, grillowania, opiekania mięsa, ryb, podsmażania warzyw etc. Naturalna antyadhezja: stopniowe sezonowanie patelni. Idealna do uzyskania efektu karmelizacji tzw. "réaction de Maillard" pozwala na pojawienie się pięknej karmelizowanej skórki na powierzchni naszego jedzenia, oraz uzyskania efektu eksplozji smaków i aromatów smażonych potraw.. Francuski kształt: łatwa obsługa i ergonomiczny uchwyt. Specjalnie wyprofilowane ścianki ułatwiają zsuwanie przygotowanej potrawy. Koniecznie przesezonować przed pierwszym użyciem. Konserwacja: odszklić, spłukać gorącą wodą, osuszyć i lekko naoliwić. Przechowywać w suchym miejscu. Nie używaj środków czyszczących ani nie wkładaj do zmywarki. Naczynie nadaje się na wszystkie źródła ciepła, lecz nie rekomendujemy używania na Indukcji. Patelnie i naczynia Blue Steel Nie zawierają ŻADNYCH dodatkowych powłok – jest to wyłącznie stal niebieska oksydowana nie zawierająca żadnych innych dodatków ani ulepszeń. Z czasem użytkowania, sezonowana patelnia pokrywa się warstwą antyadhezyjną, non-stick, która naturalnie zapobiega przywieraniu potraw do wnętrza naczynia. Blue Steel de Buyer jest tak samo dobrym przewodnikiem ciepła, jak patelnie żeliwne natomiast przewyższa je niezrównanie odpornością na pęknięcia i szok termiczny. Blue Steel to brak powłoki sztucznej, stwarzającej zagrożenie dla środowiska naturalnego oraz dla zdrowia użytkownika. Jest całkowicie neutralna pod tym względem. Nagrzewa się do bardzo wysokich temperatur i nie straszne jej temperatury graniczne dyskfalifikujące patelnie z powłokami, czy ze stali nierdzewnej, które nieopatrznie przegrzane nadają sie już tylko do wyrzucenia. Dzięki nieosiągalnym dla zwykłych patelni parametrom użytkowym, potrawy na Blue Steel De Buyer można karmelizować i uzyskiwać dania chrupiące i tak smaczne jak w najlepszych restauracjach. Wygodny uchwyt, zakrzywiony w stylu francuskim, gwarantuje komfort pracy. Zalecenia De Buyer Nie nagrzewaj pustej patelni, przed każdym użyciem rozgrzej ją z odrobiną tłuszczu. Przed pierwszym użyciem BEZWZGLĘDNE jest usunięcie wartswy wosku pszczelego oraz przeprowadzenie sezonowania patelni. NIGDY nie myj patelni w zmywarce. Po każdym użyciu wyczyść naczynie bez stosowania detergentów, spłucz ciepłą wodą, osusz i lekko natłuść. Przechowuj patelnię w suchym miejscu. !!! --- SEZONOWANIE PATELNI --- !!! Naczynia Blue Steel bezwzględnie wymagają przeprowadzenia sezonowania przed ich uzytkowaniem oczywiście po uprzednim usunięciu warstwy wosku pszczelego, jeśli naczynie tak zostało zabezpieczone w fabryce na czas przechowywania i transportu. KROK 1: zalej patelnię cienką warstwą oleju. KROK 2: podgrzewaj olej aż do pojawienia się dymu, po czym zdejmij patelnię ze źródła ciepła, wylej resztkę oleju i wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem. W razie potrzeby, czynność powtórz. Im bardziej czarna powierzchnia Twojej patelni – tym większe jej właściwości nieprzywierania. Po właściwym, intensywnym sezonowaniu, patelnia nabierze ciemnego koloru, co oznacza, że wytworzyła się na niej warstwa węglowej patyny posiadającej właściwości ANTYADHEZYJNE gwarantujące jej doskonałą nieprzywieralność. ---------------------------- zdjęcia przedstawiają przykładową aranżację ---------------------------- Ponad 180 lat temu w Val d'Ajol w regionie w regionie Grand Est we francuskich Wogezach powstała Firma De Buyer. Całe pokolenia mistrzów rzemieślników, mężczyzn i kobiet przez niemal dwa stulecia doskonaliły swój kunszt, aby osiągnąć mistrzostwo w swym fachu oraz dostosować się do nowych technologii i surowych wymagań zachowując jednocześnie tradycyjne tajniki rzemiosła. Dzięki niezwykle bogatemu i unikatowemu w swym rodzaju „know-how” firma deBuyer od 180 lat reprezentuje niedościgniony dla konkurencji wzór mistrzowskiej manufaktury a jej wysoko wykfalifikowani pracownicy są dumą i reputacją firmy. Firma zatrudnia obecnie ponad 170 osób, które są rozmieszczone w różnych działach i warsztatach. A każdy z nich jest prawdziwym Mistrzem „Maître Artisan” w swoim fachu. Twój nowy produkt przechodzi wiele etapów produkcji zanim trafi do Ciebie i do Twojej wyjątkowej kuchni. Wiele osób i wiele rąk będzie pracowało z pełnym zaangażowaniem abyś Ty i Twoi bliscy byli zadowoleni z efektu tej pracy i przez wiele lat cieszyli się niezawodnym funkcjonowaniem perfekcyjnych naczyń kuchennych ręcznie wykonywanych we Francji – stolicy kunsztu kulinarnego i kreatora dobrego smaku. Co niezwykłe, warsztaty firmy deBuyer wyposażane są w stale rozwijający się park maszynowy zarówno z nowoczesnymi maszynami cyfrowymi sterowanymi komputerowo, jak też starymi, funkcjonującymi nadal niezawodnie maszynami, na których pracowano od wielu, wielu lat! Każdy produkt, - czy to patelnia, rondelek czy komplet wyśmienitych ekskluzywnych miedzianych naczyń kuchennych wyrabiany jest nadal ręczną metodą tłoczenia, cięcia, gięcia, spawania, polerowania w nowoczesnej technologi z poszanowanie tradycji, umiejętności i wiedzy całych pokoleń Mistrzów DeBuyer France. Kowal kształtuje metal na prasie dźwigniowej. Formuje kształt dzięki zręcznym uderzeniom i pozycjonowaniu metalu w narzędziu. Z każdym uderzeniem płaszczyzna jest skuwana, zwijana i skręcana. Mistrz kowalstwa bezbłędnie kieruje pozycją materiału, odwraca ją setki razy pod prasą by ostatecznie kawałek surowego metalu stał się autentycznym elementem Państwa przyborów kuchennych. Prasa Na najstarszej fabrycznej prasie pracującej z naciskiem 250 toni z dokładnością do 1/10 milimetra mistrz – rzemieślnik dostosowuje proces odkuwania do użytego materiału, tworząc części, które są obrabiane przez metalowe walce. Każdy mistrz ma swoje własne narzędzie, a każde narzędzie ma swoje unikatowe parametry. Odkuwanie. Precyzyjnym ruchem kowal uderza w spoiny, aby wszelkie połączenia znikły. Sprawia, że ​​powierzchnie są idealnie gładkie przed polerowaniem materiału. Uderza również w ostre narożniki, łączeń i spoin aby były gładkie i zaokrąglone. Tokarz Zaczynając od surowych tłoczonych elementów (korpusy patelni, rondli, garnków itp.), mistrz obrabia krawędzie, aby były regularne i wykańcza elementy gratowaniem w celu zmiękczenia krawędzi. Dzięki temu obrobiony wstępnie materiał nie jest już surowy i można go poddać dalszej obróbce. Frezarz, z wcześniej obrobionego bloku surowca i planów naczynia, mistrz frezarz niczym artysta rzeźbiarz stworzy część, która trafi do konstrukcji narzędzia lub maszyny. W zależności od złożoności części, która ma być wyprodukowana, frezarka wykorzystuje konwencjonalną maszynę ręczną lub cyfrowe centrum obróbcze, zawsze mając ten sam cel: precyzję i poszanowanie planu. Tokarz Poprzez skrawanie surowca tokarz wytwarza cylindryczne części, które zostaną wykorzystane w fabryce. Na podstawie planów z biura projektowego lub z istniejącego produktu tokarz kształtuje swoją część z dokładnością do 1/10 milimetra, za pomocą narzędzi skrawających z węglików spiekanych lub stali szybkotnącej w celu uzyskania odpowiedniego profilu. Walcowanie i formowanie. Od krawędzi przyciętych do 1/10 ° mm za pomocą uniwersalnych narzędzi, rzemieślnik opracuje produkt w kolejnych etapach. Metal można giąć, walcować lub formować ręcznie na szablonie w celu uzyskania prostego lub złożonego kształtu. Cyfrowa maszyna może łączyć ze sobą różne kształty, tworząc coraz bardziej wyrafinowane produkty. Szlifierz przekształci surową powierzchnię wewnętrzną wytłoczonego kawałka, aby nadać mu strukturę, która jest nie tylko estetyczna, ale także funkcjonalna: unikalne w swym rodzaju mikro bruzdy utworzone przez ścieranie umożliwiają równomierne rozprowadzenie tłuszczu podczas gotowania lub smażenia. W przypadku produktów z najwyższej półki takich jak np. Prima Matera DeBuyer, po obróbce na maszynach cyfrowych, rzemieślnik udoskonala produkt ręcznie, nakładając kawałek szmergla na wewnętrzną stronę produktu. Polerka Sztuka polerowania polega na upiększaniu surowca. To praca, która wymaga cierpliwości, precyzji i wiedzy. Po nałożeniu pasty polerskiej na bawełniany krążek, polerka dostosowuje swój ruch i siłę, aby nadać materiałowi przepiękny i niepowtarzalny połysk. Ręczne polerowanie zarezerwowane jest dla najszlachetniejszych produktów DeBuyer! Spawacz Sztuka stapiania metali w celu ich połączenia ma wiele aspektów: w zależności od różnorodności kształtów i wymagań każdego materiału spawacz dostosowuje swoją technikę i proces. Niezależnie od tego, czy jest to TIG, spawanie punktowe czy z użyciem łuku, spawanie wymaga pewnej ręki, precyzyjnego gestu i długich godzin ćwiczeń. Nitownica Technika stosowana w lotnictwie do budowy samolotów czy wznoszenia Wieży Eiffla, również używana jest w DeBuyer! Solidne trwałe i mocne nitowanie to gwarancja solidnego i trwałego montażu na lata. Nitownica dostosowuje materiał nitu do materiału wytwarzanego narzędzia, ustawia elementy w idealnym wyrównaniu i sprasowuje precyzyjnie nit, który złączy w elegancki sposób uchwyty Twojego nowego naczynia. Nitowanie jest ostatnią operacją montażu polerowanej części, dlatego zarówno podczas wiercenia, jak i podczas mocowania, nitownica musi działać z dużą precyzją, aby nie uszkodzić produktu. Grawer Używa nowoczesnego i precyzyjnego lasera, w ostatnim procesie powstawania naczynia - do grawerowania produktów. Grawer osługuje się wzorem, odpowiednim doborem soczewek oraz doskonale opanowanymi umiejętnościami doboru parametrów graweru w zależności od powierzchni, może wybierać między odparowaniem materiału lub wypaleniem go na powierzchni. Mistrz Grawer wykonuje ostatnie zadanie produkcyjne z produktem przed jago zapakowaniem. To właśnie on zapewnia personalizację produktu i ręczną sygnaturę. Unikatowy symbol produktu: >>> D530324 | 3011245303242

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • De Buyer
Kształt
  • Okrągłe
Przeznaczenie
  • Do naleśników
Informacje dodatkowe
  • Do mycia w zmywarce
Średnica
  • 24 cm
Pokrywa
  • Bez pokrywy
Powłoka
  • Nieprzywierająca
Waga
  • 2 kg
Kolor
  • Czarne
Materiał
  • Stalowe

Opinie De Buyer Outdoor 24Cm Patelnia Do Naleśników Ze Stali Węglowej (D530324) Stargard

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,83 na podstawie 3 opinie
  • Joanna
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo poręczna patelnia, świetnie zabezpieczona woskiem, żadnych defektów typu korozja. Opakowanie producenta z logo. Naprawdę porządny produkt - ciężka, dobra stal.
    • funkcjonalność
    • wytrzymałość
  • m...k
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra patelnia-polecam:)
    • funkcjonalność
    • wygląd
    • wytrzymałość
  • k...3
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Zgodnie z opisem
    • funkcjonalność
    • wygląd
    • wytrzymałość