Wild Willy Suszona wołowina Biltong Classic 40G Środa Wielkopolska

WILD WILLY Suszona wołowina Biltong Classic 40G 40G - 1 opakowanie Mięsna przekąska o zupełnie innej konsystencji i smaku niż suszona wołowina. Południowoafrykańska tradycja i polskie wykonanie. Z radością, dumą, a nawet wzruszeniem, dodaliśmy do naszego portfolio nowy, jakże wyczekiwany produkt. …

od 14,90 Najbliżej: 32 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

WILD WILLY Suszona wołowina Biltong Classic 40G 40G - 1 opakowanie Mięsna przekąska o zupełnie innej konsystencji i smaku niż suszona wołowina. Południowoafrykańska tradycja i polskie wykonanie. Z radością, dumą, a nawet wzruszeniem, dodaliśmy do naszego portfolio nowy, jakże wyczekiwany produkt. Biltong to mięsna przekąska, która staje się coraz bardziej rozpoznawalna na polskim rynku. Zobaczycie, jeszcze będzie o niej głośno! JAKIE JEST MIĘSO TYPU BILTONG? Jest to rodzaj suszonego mięsa pochodzącego z RPA. Jego nazwa powstała z połączenia dwóch słów: BIL (mięso) oraz TONG (pasek, język). Suszenie może zabezpieczać żywność przed zepsuciem i nadawać jej zupełnie oryginalne walory smakowe. Sztukę suszenia opanowaliśmy do perfekcji, dlatego dziś możemy pochwalić się nowym produktem w postaci biltonga. Mięsne języki suszymy przez około 7 dni w odpowiednich warunkach: w niskiej temperaturze o konkretnej wilgotności, w pomieszczeniu, gdzie mięso ma zapewnioną cyrkulację powietrza. Efektem suszenia w takich warunkach jest mięso o ciekawej, delikatnej konsystencji i unikatowym smaku. Jak to smakuje, zapytacie? Hmm, smak biltonga meandruje gdzieś pomiędzy dojrzewającymi szynkami, wołowiną sezonowaną a beef jerky. Jego struktura jest bardziej miękka i subtelniejsza niż w przypadku naszego flagowca — suszonej wołowiny. Tego nie da się wyrazić słowami, trzeba spróbować! Do stworzenia 100 gramów biltonga używamy minimum 240 gramów ligawy od zaufanych, polskich dostawców. W wersji Classic szynkę wołową marynujemy w autorskiej kompozycji przypraw, na której czele stoją kolendra, pieprz, czosnek. Dlaczego warto spróbować Wild Willy Biltong Classic? brak węglowodanów w 100 gramach produktu (jest tu ktoś na diecie keto?); unikatowy, wyrazisty mięsny smak; ciekawa konsystencja i struktura niż beef jerky (łatwiej się żuje, a smakuje równie dobrze!). 100 gram suszonej wołowiny powstaje z 300 gram mięsa dostarczanego przez polskich hodowców; do jej przygotowania stosujemy jedynie naturalne składniki korzystając z tradycyjnych metod przygotowania; 40 gramowe opakowanie z pewnością zmieści się do każdego plecaka będąc podręczną dawką energii na szlaku. Wszystkie użyte w aukcjach znaki i nazwy firmowe lub towarowe należą i/lub są zastrzeżone przez ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych i ułatwienia identyfikacji produktu. Zdjęcia są materiałem poglądowym i faktyczny wygląd jak i opakowanie może się różnić od umieszczonego na aukcji.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Wild Willy
Waga (g)
  • 30
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów