Atlas wędzonek i wyrobów domowych - Marta Szydłowska Środa Śląska

4,75
10 opinii

Przygotowywanie wyrobów domowych jest nieodłącznym elementem polskiej tradycji. Kojarzy się to niewątpliwie z czasami naszego dzieciństwa, kiedy babcie przygotowywały dżemy, kompoty i nalewki. Receptury na śliwkowe konfitury czy anyżówkę przekazywane były niejednokrotnie z pokolenia na pokolenie. …

od 49,95 Najbliżej: 34 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Przygotowywanie wyrobów domowych jest nieodłącznym elementem polskiej tradycji. Kojarzy się to niewątpliwie z czasami naszego dzieciństwa, kiedy babcie przygotowywały dżemy, kompoty i nalewki. Receptury na śliwkowe konfitury czy anyżówkę przekazywane były niejednokrotnie z pokolenia na pokolenie. Typowe było również w dawnych czasach przyrządzanie domowych wędlin i mięs. Obecnie wszystko, co tylko chcemy możemy kupić w sklepie. Nie trzeba czekać na sezonowe owoce i warzywa, by z nich komponować przetwory. Balerony, rolady czy znakomicie przyprawione boczki czekają na półkach niemal każdego sklepu spożywczego. Czy w związku z tym przyrządzanie przetworów we własnym domu ma jeszcze jakikolwiek sens? Marta Szydłowska – autorka „Atlasu wędzonek i wyrobów domowych” przekonuje, że zalet przygotowywania w domu wyrobów mięsnych jest wiele. Z pewnością produkty powstałe w domowym zaciszu pozbawione są szkodliwej chemii, ulepszaczy, barwników i konserwantów. Są zdrowe, naturalne i świeże. Książka zawiera wiele sprawdzonych przepisów na wyśmienite przysmaki do własnoręcznego wykonania. W „Atlasie wędzonek i wyrobów domowych” znajdziemy pomysły zarówno na produkty tradycyjne jak i nowatorskie potrawy, których smak niejednokrotnie nas może zaskoczyć. Aromat smakołyków powstałych w domu, ze składników ze znanych nam źródeł jest nieporównywalny z niczym innym. Na szczęście wzrasta w społeczeństwie świadomość dotycząca odżywiania i coraz więcej ludzi chce jeść dobre jakościowo produkty. Dla wszystkich, którzy pragną rozpocząć przygodę z przygotowywaniem pyszności z mięsa „Atlas wędzonek i wyrobów domowych” jest pozycją obowiązkową! Wykonane w domu wyroby mogą być świetnym prezentem dla najbliższych i wyrazem naszego dbania o ich zdrowie. Warto kontynuować tradycję wyrobu domowych wędlin zwłaszcza w czasach, gdy kupowana w sklepie żywność bywa wątpliwej jakości. Dodatkowo okazuje się, że domowe przetwory wcale nie wymagają szczególnych kulinarnych umiejętności. To stanowi ich niewątpliwą zaletę. Ilość stron: 192 Format: 22 x 250 x 173 mm Oprawa: Oprawa twarda Rok wydania: 2019

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Marta Szydłowska
Wybrani autorzy
  • Praca zbiorowa
Wybrane wydawnictwa
  • SBM
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2019
Ilość stron
  • 192
Tematyka
  • Kuchnia tradycyjna
ISBN
  • 9788380598850

Opinie Atlas wędzonek i wyrobów domowych - Marta Szydłowska Środa Śląska

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,75 na podstawie 10 opinii
  • w...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka bardzo solidnie wydana. Treść przydatna dla amatorów domowego wędzenia.
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • Janek
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka warta swojej ceny.
  • d...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    REWELACJA! POLECAM!
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • n...u
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    bardzo przydatny.
  • Henryk
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra