Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Śląskiej 100G Środa Śląska

Przyprawa do Kiełbasy Śląskiej 100g Przyprawa do Kiełbasy Śląskiej Skład: pieprz czarny mielony, gałka muszkatołowa mielona, kolendra, gorczyca, inne przyprawy naturalne, sacharoza, izoaskorbinian sodu, sól spożywcza, glutaminian sodu Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu …

od 7,50 Najbliżej: 34 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Przyprawa do Kiełbasy Śląskiej 100g Przyprawa do Kiełbasy Śląskiej Skład: pieprz czarny mielony, gałka muszkatołowa mielona, kolendra, gorczyca, inne przyprawy naturalne, sacharoza, izoaskorbinian sodu, sól spożywcza, glutaminian sodu Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu kiełbasy śląskiej Masa netto: 100g Produkt może zawierać: seler i sezam. Gotowa mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterystycznym dla kiełbasy śląskiej smaku i zapachu, z nuta pieprzu, czosnku i kolendry. Świeżo mielone przyprawy nadają gotowym kiełbasom nie powtarzalny smak i zapach. Pozostałe składniki mieszanki zapewniają odpowiednie wybarwienie i stabilność barwy. DAWKOWANIE: 10 g na 1 kg farszu lub wg uznania. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1211 kJ/ 288 kcal, Tłuszcz: 5,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1g, Węglowodany 45,5g, w tym cukry 18,6g, Błonnik 11,2g, Białko 8,0g, Sól 6,9g Kiełbasa Śląska Przykładowa receptura na 10 kg surowca I . Surowiec Wieprzowina kl. I 4,5 kg Wieprzowina kl. II 3,5 kg Wieprzowina kl. III 2,0 kg II. Przyprawy i materiały pomocnicze 1) Peklosól 0,18kg 2) Przyprawa Kiełbasa Śląska 0,1 kg lub według uznania 3) Zimna woda 0,5 l. 4) Jelita wieprzowe 26 - 28 mm Sposób przygotowania 1. Peklowanie Poszczególne surowce pokrojone w kawałki mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzień w chłodnym miejscu. 2. Rozdrabnianie wieprzowina kl. I rozdrobniona na siatce 12 mm wieprzowina kl. II - na siatce 8 mm zaś wieprzowina kl. III rozdrobniona na siatce 3 mm 3. Mieszanie Mięso wieprzowe kl. III wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę. Następnie wszystko razem mieszamy dodając Przyprawę Kiełbasa Śląska. 4. Nadziewanie Nadziewać w jelita wieprzowe 26 - 28 mm 5. Osadzanie Odstawiamy na dwie godziny 6. Wędzenie Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy. 7. Parzenie W temp. 75 0C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70-72 0C 8. Studzenie Studzenie zimną wodą. Przyprawa do Kiełbasy Śląskiej 100g PAKOWANIE: Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości. Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Rodzaj
  • Przyprawy do mięs
Waga (g)
  • 100

Opinie Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Śląskiej 100G Środa Śląska

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 5 opinii
  • Kowb
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Naprawdę super mieszanka. Kiełbasa smakuje rewelacyjnie.
  • g...3
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry wynik. Wszyscy zasowoleni
  • B...6
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  • a...w
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • m...8
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.