Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Podwawelskiej Bez Glutaminianu 100G Środa Śląska

3,5
3 opinie

Przyprawa do Kiełbasy Podwawelskiej 100g - bez dodatku glutaminianu sodu Przyprawa do Kiełbasy Podwawelskiej bez dodatku glutaminianu sodu Skład: czosnek, pieprz biały, maltodekstryna, cukier, imbir, gałka muszkatołowa, sól spożywcza niejodowana, przeciwutleniacz, izoaskorbinian sodu, hydrolizat …

od 9,50 Najbliżej: 34 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Przyprawa do Kiełbasy Podwawelskiej 100g - bez dodatku glutaminianu sodu Przyprawa do Kiełbasy Podwawelskiej bez dodatku glutaminianu sodu Skład: czosnek, pieprz biały, maltodekstryna, cukier, imbir, gałka muszkatołowa, sól spożywcza niejodowana, przeciwutleniacz, izoaskorbinian sodu, hydrolizat białka rzepaku, regulator kwasowości, kwas cytrynowy, aromat. Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu kiełbasy podwawelskiej Masa netto: 100g Produkt może zawierać: gorczycę, seler i sezam. Kompletna mieszanka przyprawowa do kiełbasy podwawelskiej o charakterystycznym smaku, z dominująca nutą pieprzu oraz czosnku. Uzupełnienie kompozycji stanowi świeżo mielona gałka muszkatołowa. DAWKOWANIE: 8-9 g na 1 kg farszu lub wg uznania. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1283 kJ/304 kcal, Tłuszcz: 4,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6g, Węglowodany 53g, w tym cukry 14,4g, Błonnik 8,4g, Białko 7,4g, Sól 9,7g Kiełbasa Podwawelska - Przykładowa receptura Receptura na 10 kg surowca: I Surowiec Wieprzowina kl. IIA 5,0 kg Wieprzowina kl. IIB 4,0 kg Wieprzowina kl. III 1,0 kg II Przyprawy i materiały pomocnicze 1) Peklosól 180g 2) Przyprawa Kiełbasa podwawelska 90g lub według uznania 4) Zimna woda 0,25 l. 5) Jelita wieprzowe kaliber 26 - 28 mm Sposób przygotowania 1.) Peklowanie Poszczególne surowce pokrojone w kawałki mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzień w chłodnym miejscu. 2.) Rozdrabnianie wieprzowina kl. IIA rozdrobniona sitkiem o otworach 10 mm wieprzowina kl. IIB - rozdrobniona sitkiem o otworach 5-6 mm wieprzowina kl. III rozdrobniona sitkiem o otworach 2,5-3 mm 3.) Mieszanie Mięso wieprzowe kl. III wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę. Następnie wszystko razem mieszamy dodając przyprawę do Kiełbasy Podwawelskiej 4.) Nadziewanie Nadziewać w jelita wieprzowe 26 - 28 mm 5.) Osadzanie Odstawiamy na dwie godziny 6.) Wędzenie Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy. 7.) Parzenie W temp. 75 0C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70-72 'C 8.) Studzenie Studzenie zimną wodą Przyprawa do Kiełbasy Podwawelskiej 100g - bez dodatku glutaminianu sodu PAKOWANIE: Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości. Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Rodzaj
  • Przyprawy do mięs
Waga (g)
  • 100

Opinie Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Podwawelskiej Bez Glutaminianu 100G Środa Śląska

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
3,5 na podstawie 3 opinie
  • g...3
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra przyprawa polecam
  • m...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • k...6
    0,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo nie przyjemny zapach, nie miałam odwagi użyć