Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Myśliwskiej Suchej 100G Środa Śląska

4,83
18 opinii

Przyprawa do Kiełbasy Myśliwskiej 100g Przyprawa do Kiełbasy Myśliwskiej Składniki: pieprz czarny, czosnek, jałowiec, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy max 11%, glukoza, gałka muszkatołowa, przeciwutleniacz - izoaskorbinian sodu, sól spożywcza niejodowana, aromaty, substancja …

od 9,50 Najbliżej: 34 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Przyprawa do Kiełbasy Myśliwskiej 100g Przyprawa do Kiełbasy Myśliwskiej Składniki: pieprz czarny, czosnek, jałowiec, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy max 11%, glukoza, gałka muszkatołowa, przeciwutleniacz - izoaskorbinian sodu, sól spożywcza niejodowana, aromaty, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu max 1%. Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu kiełbasy myśliwskiej Masa netto: 100g Produkt może zawierać: gorczycę, seler i sezam. Mieszanka przypraw naturalnych skomponowanych do produkcji kiełbas podsuszanych m. in. myśliwskiej. Mieszanka zawiera wszystkie potrzebne przyprawy, w tym pieprz, jałowiec oraz czosnek. DAWKOWANIE: 8-10 g na 1 kg farszu lub wg uznania. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1276 kJ/ 303 kcal, Tłuszcz: 5,52 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,43g, Węglowodany 47,9g, w tym cukry 25,64g, Błonnik 10,06g, Białko 10,43g, Sól 6,43g Receptura wyrobu - Kiełbasy Myśliwskiej Przykładowa receptura na 10 kg surowca I Surowiec Wieprzowina kl. I 4,0 kg Wieprzowina kl. IIB 4,0 kg Mięso wołowe kl. II 2,0 kg II Przyprawy i materiały pomocnicze Peklosól 0,18 kg Przyprawa Kiełbasa myśliwska sucha 0,1 kg (10 g/kg farszu) Zimna woda 0,5 l. Jelita wieprzowe kaliber 26-28 mm Sposób przygotowania 1. Peklowanie: Poszczególne surowce pokrojone w kawałki mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzień w chłodnym miejscu. 2. Rozdrabnianie wieprzowina kl. I mielimy na sitko o otworach 16 mm - 20 mm wieprzowina kl. IIB mielimy na sitko o otworach 8 mm wołowina kl. II mielimy na sitko o otworach 3 mm x 2 (dwukrotnie) 3. Mieszanie: Wołowinę kl. II wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę. Następnie wszystko razem mieszamy dodając przyprawę Kiełbasa myśliwska sucha. 4. Nadziewanie: Nadziewać ściśle w jelita wieprzowe kaliber 26-28 mm 5. Osadzanie: Odstawiamy na 3h 6. Wędzenie i pieczenie: Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy. Pieczenie w temp. 90 ‘C do momentu osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70’C. 7. Studzenie: Schładzamy powietrzem Przyprawa do Kiełbasy Myśliwskiej 100g PAKOWANIE: Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości. Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Rodzaj
  • Przyprawy do mięs
Waga (g)
  • 100

Opinie Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Myśliwskiej Suchej 100G Środa Śląska

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,83 na podstawie 18 opinii
  • i...3
    3,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • o...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • jerzy
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • w...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • k...n
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.