Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Grillowej Extra 100G Środa Śląska

4,88
4 opinie

Mieszanka przypraw do Kiełbasy Grillowej Przyprawa do Kiełbasy Grillowej EXTRA 1kg Skład: pieprz czarny, papryka słodka, glukoza, wzmacniacz smaku:glutaminian monosodowy max. 10%, papryka ostra, gałka muszkatołowa, kolendra, sól spożywcza niejodowana, aromat Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce …

od 8,70 Najbliżej: 34 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Mieszanka przypraw do Kiełbasy Grillowej Przyprawa do Kiełbasy Grillowej EXTRA 1kg Skład: pieprz czarny, papryka słodka, glukoza, wzmacniacz smaku:glutaminian monosodowy max. 10%, papryka ostra, gałka muszkatołowa, kolendra, sól spożywcza niejodowana, aromat Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu kiełbasy grillowej Masa netto: 100g Produkt może zawierać: gorczycę, seler i sezam. Mieszanka przypraw naturalnych skomponowanych do produkcji kiełbasy grillowej Gotowa mieszanka przyprawowa do kiełbasy grillowej, oparta na przyprawach naturalnych.Znaczący udział w przyprawie papryki oraz pieprzu czarnego nadaje kiełbasie typowy bukiet smakowy. DAWKOWANIE: 10 g na 1 kg farszu lub wg uznania. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1268 kJ/302 kcal, Tłuszcz: 6,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3g, Węglowodany 40g, w tym cukry 21g, Błonnik 16g, Białko 12g, Sól 6,6g Receptura wyrobu - Kiełbasa Grillowa Przykładowa receptura na 10 kg surowca I Surowiec Wieprzowina kl. IIA 5,0 kg Wieprzowina kl. IIB 4,0kg Wieprzowina kl. III 1,0 kg II Przyprawy i materiały pomocnicze 1) Peklosól 0,18kg 2) Przyprawa Kiełbasa grillowa 100g lub według uznania 4) Zimna woda 0,25 l. 5) Jelita wieprzowe kaliber 26 - 28 mm Sposób przygotowania 1. Peklowanie Poszczególne surowce pokrojone w kawałki mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzień w chłodnym miejscu. 2. Rozdrabnianie wieprzowina kl. IIA rozdrobniona na sitku o otworach mielenia 10 mm wieprzowina kl. IIB - rozdrobniona na sitku o otworach mielenia 6 mm wieprzowina kl. III rozdrobniona na sitku o otworach mielenia 2,5-3 mm 3. Mieszanie Mięso wieprzowe kl. III wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę. Następnie wszystko razem mieszamy dodając przyprawę. 4. Nadziewanie Nadziewać w jelita wieprzowe kaliber 26 - 28 mm 5. Osadzanie Odstawiamy na dwie godziny 6. Wędzenie Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy. 7. Parzenie W temp. 75 st.C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70-72 st.C 8. Studzenie Studzenie zimną wodą Przyprawa do Kiełbasy Grillowej 100g PAKOWANIE: Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości. Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Rodzaj
  • Przyprawy do grilla
Waga (g)
  • 100

Opinie Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Grillowej Extra 100G Środa Śląska

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,88 na podstawie 4 opinie
  • kowb
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Naprawdę idealnie dobrane przyprawy. Wyjątkowy smak wędlin. Nie trzeba żadnych dodatkowych przypraw.
  • b...o
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • a...a
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • o...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.